Random Article


DC in April: “Holy Sh%?!” Covers, Stopzettingen, Wissels en 900ste Deel van Detective Comics

 


4
Posted 15/01/2013 by

Batman #19

DC Comics gaf recentelijk haar solicitations voor april vrij. De geruchten deden al de ronde dat de maand zeer speciaal zou worden voor de uitgeverij en dat kunnen we nu alleen maar bevestigen. Alle comics uit de New 52-lijn zullen van een speciale cover voorzien worden die je kan uitvouwen. De bedoeling is om de lezer te verrassen, te schokken en hierbij meteen ook het leven van de hoofdpersonages drastisch om te gooien of lang geheimgehouden onthullingen uit de doeken te doen (vandaar de interne werktitel “Holy Sh%?! month” in de DC-kantoren). Voorlopig werden enkel de eerste delen van de covers vrijgegeven, de volledige versies zullen we dus zelf binnen enkele maanden moeten ontdekken. Voor de eerste golf en het merendeel van de titels draait het om de 19e issue.

Op de covers zien we onder meer Bruce Wayne een pistool om iemand richten, Catwoman ergens naartoe gesleurd te zien worden door haar Justice League of America-teamgenoten, Superman een onbekende in het strijdharnas van Lex Luthor bevechten, The Phantom Stranger neergestoken worden en een welbekende grote Green Lantern uit de dood terugkeren. De praktijk doet wat denken aan de vele gekke covers uit de Silver Age, waarop situaties werden afgebeeld die zo extreem en onwaarschijnlijk leken dat je de issue wel moest kopen om te weten hoe de vork precies in de steel zat.

De solicitations maken ook duidelijk dat er opnieuw reeksen zullen worden stopgezet bij DC. Het draait hier om I, Vampire en de showcase-reeks DC Universe Presents. Hun 19e delen zullen de laatste zijn. Ook de all-ages titel Superman Family Adventures en Vertigo-serie Saucer Country overleven april niet.

DC Universe Presents #19

Creatieve wissels

De maand april brengt tevens heel wat wissels in de creatieve teams mee. Zo komen we eindelijk te weten wat Jim Starlin (Warlock, Death of the New Gods) voor DC zal doen. Het wordt geen nieuwe serie zoals eerder gedacht, maar een overname van Stormwatch, samen met tekenaars Yvel Quichet en Jonas Trindade. Starlin wordt hiermee de derde schrijver van de reeks in nog geen 20 delen tijd, na Paul Cornell en Peter Milligan.

We wisten al dat de run van Scott Snyder en Yanick Paquette op Swamp Thing tot een einde kwam, zij worden in april opgevolgd door Charles Soule en Kano. Tekenaar Brett Booth ruilt Teen Titans dan weer in voor Nightwing, terwijl Eddy Barrows het omgekeerde doet. Birds of Prey zal worden overgenomen door Christy Marx (Sword of Sorcery) en niet de eerder aangekondigde Jim Zub. Scott Lobdell en Kenneth Rocafort blijven op Superman, maar worden op Red Hood and the Outlaws vervangen door James Tynion IV (Talon) en Mico Suayan.

Opmerkelijk is dat Constantine – de titel die Vertigo’s langlopende Hellblazer-reeks vervangt en normaal gezien in maart van start gaat onder schrijver Robert Venditti en Renato Guedes – in april meteen al nieuwe schrijvers krijgt. Venditti werd immers vervangen door Jeff Lemire (Justice League Dark, Sweet Tooth) en Ray Fawkes, nog voor hij begon.

Detective #900

Indien DC in september 2011 niet al haar reeksen met een nieuwe nummer #1 had laten beginnen, zou in april het 900ste deel van Detective Comics verschijnen. Deze serie startte in 1937 en is de oudste, langstlopende titel van de uitgeverij, die tevens haar naam hieraan ontleende. Sterker nog, Detective Comics is de langst lopende, nog steeds gepubliceerde comicreeks in de Verenigde Staten, met 881 delen in het eerste volume (DC’s eerste volume van Action Comics, dat startte in 1938 en waarin Superman debuteerde, eindigde uiteindelijk op 904 delen, maar heeft dit hogere cijfer te danken aan de korte periode dat de reeks wekelijks gepubliceerd werd eind jaren 80. Detective Comics loopt dus al langer, ondanks de lagere nummering).

Vanaf Detective Comics #27 (1939) – het debuut van Batman – werd de anthologiereeks de eerste thuisplek voor de Dark Knight, die uiteindelijk de hele serie zou overnemen. Deel #19 van volume 2 wordt dus het 900ste deel in totaal, al zal DC hiervoor niet Marvel-gewijs haar oude nummering terugbrengen. Het jubileum wordt echter wel gevierd met een extra dikke issue door John Layman en Jason Fabok, waarin Batman te maken zal krijgen met “The Mystery of the 900“, om toch maar in de sfeer te blijven.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


4 Comments


 1. avatar
   

  Ging Vendetti niet Demon Knights overnemen?
 2. avatar
   
  Ctulu

  Yay @ Lemire on Constantine !
 3. avatar
   
  Veruca

  Ik ben eens benieuwd. Ik heb al wel eerder gezien dat DC hun solicitations spectaculairder doet uitschijnen dan het in feite is. Denk maar aan Catwoman’s DotF Prelude bijv., want dat issue heeft bijna niets met dat event te maken.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.