Random Article


Morbius The Living Vampire #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages:
 
Coverprijs: $2,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het tekenwerk

Op zijn slechtst


Geen richting in het verhaal, weinig boeiend


Morbius heeft al een hele geschiedenis binnen het Marvel Universum want hij verscheen reeds voor het eerst in 1971! Het is een karakter waar Marvel duidelijk veel waarde aan hecht, maar nooit echt de spotlights heeft gehaald. Ze proberen het nu opnieuw en geven de vampier zijn eigen ongoing reeks binnen het Marvel NOW! initiatief…

0
Posted 08/01/2013 by

 
Full Article
 
 
Being able to get around without needing to sleep is one of the few advantages of being vampire-ish.

Michael Morbius is een karakter dat al een hele geschiedenis heeft binnen het Marvel-universum, want hij verscheen namelijk voor het eerst in 1971! Hij heeft sindsdien altijd zijn eigen leventje geleid in onder andere zijn eigen reeks in de jaren 90 dat 32 delen telde, als terugkerend karakter in reeksen zoals The Amazing Spider-Man (waarin hij oorspronkelijk zijn debuut maakte) en hij kreeg ook rollen in Marvel Zombies en Ultimate Marvel. Hij kwam ook voor in de Spider-Man Animated Series, verschillende Marvel-videogames en het was aanvankelijk bedoeld hem als vijand voor te dragen in de tweede Blade-film, maar dat idee werd dan later weer geschrapt (in de comics is hij wel rechtstreeks verantwoordelijk voor Blade zijn bijnaam Daywalker). Al bij al is Morbius toch wel een karakter waar Marvel veel waarde aan hecht, maar nooit echt de spotlights heeft gehaald. Ze proberen het nu opnieuw en geven Morbius zijn eigen ongoing reeks onder Marvel NOW!

Het tekenwerk is alvast prima. Frisse, scherpe tekeningen met redelijk wat detail en een mooie inkleuring. Over het werk van Richard Elson en Antonio Fabela kunnen we zeker niet klagen. De actiescènes zijn begrijpbaar en goed te volgen, de rustige scènes tonen voldoende afwerking en detail. Maar het tekenwerk is dan ook niet de zwakte van deze comic, neen, dat is spijtig genoeg het schrijfwerk van Joe Keatinge.

We weten sinds The Amazing Spider-Man #699.1 dat Morbius ontsnapt is uit The Raft, een van de gevangenissen voor supercriminelen, en op de vlucht sloeg. Maar van wie vlucht hij? Zo te zien van niemand, want niemand heeft al gemerkt dat hij ontsnapt is, zo lijkt het wel. Hij leeft op straat en krijgt daar af te rekenen met lokale boeven. Geen S.H.I.E.L.D.-agenten of Avengers die achter hem aankomen. Neen, hij kan rustig onderduiken in Brownsville, een met misdaad gevuld gedeelte van Brooklyn, New York waar de superhelden compleet geen aandacht aan besteden. Serieus? Een gebied van grofweg twee en halve vierkante mijl in Brooklyn boordevol criminaliteit en misdaad en daar kan hij – zelf een gezochte supercrimineel – onderduiken en leven, onopgemerkt door de vele tientallen Marvelhelden die in New York wonen en hun ding doen? Erg overtuigend is het allemaal niet.

Via een vertellende monoloog legt Morbius uit wat er tot nu toe gebeurd is, wie hij is, wat hij kan (en niet kan) en hoe hij is komen te bestaan. Dus qua introductie van het karakter zit het eigenlijk wel goed, maar het geheel gaat nergens naar toe. Een supercrimineel die vecht tegen onbenullige straatbendes en het onderspit moet delven duidt niet bepaald op een groots figuur.  De cliffhanger is dan ook niet voldoende om de lezers alsnog te overtuigen om volgende maand het tweede deel op te pikken. Enkel als je het potentieel van Morbius nog zou kennen uit zijn verleden zou je weten dat het best nog wel een interessant karakter kan zijn. Maar nu, met deze nummer #1, krijg je totaal nog geen voeling met het hoofdpersonage.

Alleen omdat Morbius al zo lang meegaat in het Marvel-universum blijven we nog even verder lezen, maar Keatinge zal zich dus zeer snel zich moeten herpakken en het verhaal meer vorm gaan geven, anders zal het niet lang duren met deze nieuwe ongoing. Wie weet kan hij ons toch nog verrassen in de komende maanden,  want zijn Hell Yeah en Glory waren best ok.

Morbius The Living Vampire #1 bij Archonia.com

 

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.