Random Article


Harbinger #7

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: , ,
 
Inkleuring: ,
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum:
 
Coverprijs: $3,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De opbouw en diepgang van de verschillende karakters

Op zijn slechtst


Flamingo werd misschien iets te gemakkelijk overtuigd?


In deel #7 van Harbinger gaan we verder met de verhaallijn “Renegades”, waarin we iedere maand kennis maken met een nieuw lid van het team. Peter en Faith zijn op zoek naar psiots wiens krachten nog niet geactiveerd zijn en zo komen ze bij Charlene Dupre terecht…

0
Posted 28/12/2012 by

 
Full Article
 
 
Oooohhh… so that’s what fakies look like.

In deel #7 van Harbinger gaan we verder met de Renegades-verhaallijn, waarin we iedere maand kennis maken met een nieuw lid van het team. De issue van vorige maand focuste vooral op Kris Hathaway, het ex-liefje van Peter Stanchek dat nog altijd heel kwaad is op hem over wat hij haar had aangedaan. Maar het is dankzij haar meedogenloze sluwheid dat het trio nog in leven is en dat ze kunnen ontsnappen aan Toyo Harada, die hen nog steeds opjaagt. Peter en Faith Herbert (Zephyr) zijn op zoek naar psiots wiens krachten nog niet geactiveerd zijn en zo komen ze bij Charlene Dupre terecht.

We krijgen een uitgebreide introductie van Charlene van schrijver Joshua Dysart zodat we haar nu reeds goed leren kennen. Net zoals bij de andere karakters weet Dysart een gelaagd en interessant karakter aan ons voor te stellen. Zo komen we te weten dat Charlene een evolutie heeft doorgemaakt van een rebels, losbandig plattelandsmeisje naar een jonge vrouw wiens grote dromen volledig verwoest werden door gewelddadige vriendjes. Het is geen gemakkelijk verhaal om te lezen maar het is dit soort diepgang dat van Harbinger iedere maand weer opnieuw een must-read maakt. De diepgang die Dysart op slechts één issue in een personage zoals Charlene steekt is ongelofelijk. Ze staat op het randje van instorten wanneer Peter haar vindt en haar krachten activeert waarna ze een ware transformatie meemaakt en ons meteen duidelijk wordt gemaakt waar haar bijnaam Flamingo vandaan komt.

In deze issue wordt het tekenwerk door niet minder dan drie artiesten voorzien. Khari Evans tekende (voorlopig?) zijn laatste Harbinger-pagina’s en X-O Manowar‘s Lee Garbett komt ook een handje toesteken.  En hoewel deze twee kerels nu en in de vorige delen best wel degelijk werk afleverden worden ze toch wel overschaduwd door het meesterschap van Barry Kitson. Kitson laat hier werkelijk prachtige panelen zien die perfect passen bij de atmosfeer van Harbinger. Het is jammer dat hij enkel alleen maar deze ene keer zal meewerken. Maar wie weet, hopelijk huurt Valiant Entertainment hem in de toekomst toch nog opnieuw in.

Hoewel Harbinger een vrij trage start kende begint het nu wel echt op gang te komen. Deze reeks ontpopt zich stilaan tot misschien wel het beste dat Valiant momenteel te bieden heeft. Het doet ons natuurlijk denken aan Marvel’s X-Men, maar de met superhelden gevulde wereld voelt echter aan en de karakters zijn veel menselijker, zowel in hun voorkomen (het zijn niet allemaal modellen als het ware) als in hun doen en laten. Een absolute aanrader voor wie van comics met inhoud houdt.

HARBINGER #7 bij archonia.com
 

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.