Random Article


Bloodshot #6

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum:
 
Personages:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Geweldige cliffhanger

Op zijn slechtst


Karakters lijken soms sterk op elkaar


Bloodshot is in dit zesde deel de geheime basis van Project Rising Spirit binnengebroken en heeft hun eerste lijn van defensie doorbroken. Maar hij is nog niet bij zijn bestemming. Hij moet nog dieper zien binnen te dringen, tot in het laagste niveau, want daar liggen de documenten die hem kunnen vertellen wie hij werkelijk is…

0
Posted 26/12/2012 by

 
Full Article
 
 
But our protein stores are critically low. You find something made out of flesh… you eat it.

Bloodshot is in dit zesde deel de geheime basis van Project Rising Spirit binnengebroken en heeft hun eerste lijn van defensie doorbroken. Maar hij is nog niet bij zijn bestemming. Hij moet nog dieper zien binnen te dringen, tot in het laagste niveau, want daar liggen in een kluis documenten die hem kunnen vertellen wie hij werkelijk is en meer info geven over zijn ware verleden. Maar tot daar geraken is geen gemakkelijke opdracht. PRS heeft, naast Bloodshot zelf, ook nog andere experimentele supersoldaten ontwikkeld en een aantal van deze lieverds zitten nu achter hem aan…

Zijn nanobots, die zich nog steeds manifesteren als een kinderstem in zijn gedachten (hij noemt hen dan ook The Kid), doen hun best om hem te helpen, maar ze slagen er voorlopig nog niet in om het beveiligingssysteem volledig te hacken. Ze staan ook continue zelf onder druk omdat PRS op hun beurt ook de nanobots probeert terug te hacken. Bloodshot moet de klus dus op de harde, ouderwetse manier klaren: met brute kracht. Hij lijkt echter de strijd te verliezen en moet zich even herpakken. Hij zal toch enige strategie moeten gaan gebruiken wil hij een kans maken om die monsterlijke soldaten te verslaan.

Terwijl Bloodshot afrekent met zijn tegenstanders, wat trouwens enkel straffe actiescènes oplevert, proberen de nanobots het op een andere manier. Ze helpen Kara ontsnappen uit haar cel en sturen haar op pad om het centrale commando van de basis uit te schakelen. De eerste ontmoeting tussen The Kid en Kara zorgt trouwens voor een geslaagde humoristische noot in het anderzijds erg gewelddadige verhaal. Bloodshot heeft twee van zijn tegenstanders kunnen uitschakelen maar heeft nu toch dringend nood aan hulp. De nanobots staan onder enorme druk om de grote schade aan zijn lichaam te herstellen en hun proteïnegehalte is alarmerend laag. De scène waarin dit ter sprake komt, is erg verontrustend. Het blijft bij een insinuatie, want we zien niets gebeuren, maar de gedachte alleen al doet ons geloven dat Bloodshot zeker en vast geen held is. Of misschien toch? Kara slaagt erin het commando uit te schakelen en dit maakt de strijd voor Bloodshot heel wat gemakkelijker. Maar wanneer hij eindelijk de muur opblaast die hem toegang bezorgd tot de kluis komt hij voor een verrassing van jewelste te staan. Eén die hij in geen honderd jaren had zien aankomen!

Duane Swiercynski is erg goed bezig met Bloodshot. Iedere maand wordt het verhaal beter en de schrijver blijft verrassen. Manuel Garcia levert weer prachtig tekenwerk af, alleen lijken de twee vrouwelijke personages toch net iets te veel op elkaar. De inkleuring door Ian Hannin zorgen ervoor dat sommige scènes perfect uitkomen. Zo is er een scène waar Bloodshot vecht met ijs in plaats van vuur en de blauwtinten die hij daar gebruikt maken het plaatje echt wel af.

Bloodshot blijft erg goed en vanaf volgende maand gaan er zich heel belangrijke gebeurtenissen afspelen dewelke deze titel een heel stuk dichter zal brengen bij die andere Valiant-reeks, Harbinger. Dit alles wordt dan een aanloop naar het grote Harbinger Wars-event.

Bloodshot #6 bij Archonia.com


 

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.