Random Article


Idolized #4

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De reality show is achter de rug en de tekeningen van Qualano

Op zijn slechtst


De schrijver moet zich duidelijk haasten in deze voorlaatste issue


In Idolized #4 zien we de grote finale van de realityshowwedstrijd, waarin Joule het moet opnemen tegen twee andere finalisten in een ultiem gevecht. Zal ze winnen en zo de allereerste Superhero Idol ter wereld worden?

0
Posted 24/12/2012 by

 
Full Article
 
 
And here I go, leaping into the fire, doing something I know is incredibly foolhardy and stupid.

Op het einde van deel drie van Idolized bevond onze heldin Joule zich in een moeilijke situatie. De grote finale van de wedstrijd is in volle gang en krachteloos moet ze het opnemen tegen de twee andere finalisten in een ultiem gevecht. De overwinning wordt niet zonder slag of stoot behaald, maar uiteindelijk wint ze dan toch en wordt ze de allereerste Superhero Idol ter wereld. Haar plaats bij de Powered Protectors heeft ze dus verzekerd, en nu kan ze eindelijk uitkijken naar haar ultieme doel: wraak nemen op Stasis. Ze wordt echter niet meteen aanvaard door de andere Protectors, maar daar geeft ze niets om. Bij de eerste kans die ze krijgt gaat ze er onmiddellijk voor en probeert ze Stasis te overmeesteren. Maar dat loopt niet bepaald goed af voor haar, noch voor het hele andere team…

Er is nog maar één issue te gaan in deze reeks en dat is ook wel te merken aan het tempo dat schrijver David Schwartz aanhoudt. De reality show wordt in een ijltempo afgewerkt, wat toch wel in contrast staat met het tempo van de eerste 3 delen. Langs de andere kant werd het ook wel hoog tijd dat Joule de confrontatie met Stasis aanging want veel pagina’s zijn er niet meer over om het verhaal af te werken. Gelukkig wordt het vijfde deel oversized en krijgen we dus een paar pagina’s extra. Maar terwijl de eerste drie delen dus over de reality show handelden, gaat deel vier voornamelijk over hoe Joule erachter komt dat reality en realiteit toch wel twee heel verschillende dingen zijn en ze nog veel te leren heeft over vechten en in leven blijven…

Het tekenwerk van Pasquale Qualano blijft zeer goed. De actiescènes worden mooi geïllustreerd en de krachten van de verschillende personages worden duidelijk getoond. De inkleuring, aan de hand van David Curiel, draagt hier zeker ook toe bij om het plaatje af te maken. Het beetje tits-‘n-ass dat Qualano er insteekt stoort gelukkig niet en zal vooral de fanboys plezieren zonder de andere lezers te irriteren. De afwisseling tussen “mooi en lief” en “brutaal geweld” zorgt voor veel afwisseling in deze comic.

Joule staat in ieder geval voor een heel zware taak wil ze al deze miserie nog rechtzetten en als overwinnaar uit de bus komen. Ze had duidelijk Stasis onderschat als tegenstander en het ziet er naar uit dat ze ook niet veel hulp zal kunnen krijgen van de Powered Protectors. Deze reeks zet koers naar een spannend einde en het ziet er naar uit dat het nog een leuke (doch korte) reis gaat worden!

Idolized #4 bij Archonia.com

 


Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.