Random Article


Indestructible Hulk #2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Verstandhouding tussen Tony Stark en Bruce Banner wordt goed aangebracht

Op zijn slechtst


Waarom zegt de Hulk niets?


Na een erg goed begin vorige maand was het nu halsreikend uitkijken naar wat Mark Waid ons ging vertellen in het tweede deel van Indestructible Hulk. Hierin komt Iron Man even langs…

0
Posted 23/12/2012 by

 
Full Article
 
 
Oh my God. Is that… is that Bruce Banner… laughing?

Na een erg goed begin vorige maand was het nu halsreikend uitkijken naar wat Mark Waid ons ging vertellen in het tweede deel van Indestructible Hulk. Laten we dus al maar direct met de deur in huis vallen. Qua verhaal gebeurt er in deze issue feitelijk niets. Is het dan een slechte comic? Neen, zeker niet…

Tony Stark komt bij Maria Hill aankloppen en eist dat ze hem vertelt hoe de vork aan de steel zit betreffende haar samenwerking met Bruce Banner/Hulk. Hij verdenkt S.H.I.E.L.D. ervan om via een of andere telepaat Banner in het gelid te houden. Maar Hill verzekert hem dat Banner volledig op vrije wil met hen samenwerkt. Wanneer ze Tony naar het lab van Bruce brengt, is hij met verstomming geslagen. Banner heeft alvast een fantastische uitvinding gedaan en de twee briljante wetenschappers delen zelfs een mopje. Bruce legt aan Tony uit waarom hij met S.H.I.E.L.D. samenwerkt en lokt hem mee naar de Himalaya om hem daar te helpen met de laatste testronde van zijn laatste nieuwe, wereld verbeterende, uitvinding.

Eenmaal daar slaat de stemming van Banner om, verandert hij in de Hulk en gaat hij een gevecht aan met Iron Man. Dit is een zeer indrukwekkend gevecht, maar het is niet zo heel duidelijk waarom precies dit allemaal gebeurd. Nu, de eigenlijke reden is dat Banner het absoluut beu is dat Stark hem niet als gelijke beschouwd als wetenschapper, maar de onderlinge gesprekken die Waid hieraan wijdde, konden veel duidelijker. De dialoog in de aanloop tot het gevecht is nogal incoherent en het feit dat na afloop de twee plots de beste vriendjes lijken te zijn, is nogal verwarrend.

Leinil Yu tekent hier prachtige dingen en schittert vooral in de grote paginavullende actiescènes. Je moet er een beetje voor te vinden zijn, maar uiteindelijk is het tekenwerk van prima kwaliteit. De inks van Alanguilan zijn echter soms iets te zwaar wat vooral storend werkt in de gezichten van de personages tijdens de gesprekken. Het mocht allemaal net dat ietsje vrolijker zijn.

Qua dialoog overtuigt Waid nog niet 100% maar we geven hem echter het voordeel van de twijfel en schrijven het af als, “hij moet er nog in komen”. Waarom zegt de Hulk eigenlijk helemaal niets? Hopelijk krijgen we niet enkel nog de “domme” Hulk te zien, maar mag onze groene vriend toch ook nog schitteren naast de schijnbaar herboren Bruce Banner.

Zoals eerder gezegd gebeurt er in dit deel niet zo heel veel qua verhaal. Mark Waid bouwt hier dus enkel verder op de nieuwe persoonlijkheid van Bruce Banner en gebruikt Tony Stark een beetje als slachtoffer hiervoor. We weten dus in feite nog niet echt waar hij naartoe wil op (middel)lange termijn. Dit neemt niet weg dat dit geen leuke, entertainende comic is, want dat is het zeker wel. Maar hopelijk heeft de schrijver toch wel écht een visie voor het personage en gaan we die in de komende delen te zien krijgen. Want als we tegen pakweg issue #10 nog niet veel verder zijn, dan hebben we toch wel een probleem.

Al bij al is Indestructible Hulk #2 toch een voorzichtige aanrader simpelweg om wille van het potentieel van deze nieuwe status quo tussen Banner/Hulk en zijn medemensen.

INDESTRUCTIBLE HULK #2 bij Archonia.com

<

 

 

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.