Random Article


Robert Kirkman maakt Invincible klaar voor The Death of Everyone

 


0
Posted 18/12/2012 by

Invincible #100 – Cory Walker cover

Invincible, Image‘s zelfverklaarde “beste superheldencomic in het universum!”, is in januari inmiddels aan haar honderdste deel toe. Schrijver Robert Kirkman (The Walking Dead), vaste tekenaar Ryan Ottley en co-schepper/oorspronkelijke tekenaar Cory Walker beginnen met Invincible #98 aan de omineus getitelde verhaallijn The Death of Everyone, dat in de speciale dubbeldikke issue #100 wordt afgerond.

In tegenstelling tot de grote superheldenreeksen van concurrenten Marvel en DC Comics, is Invincible een creator-owned comic. Alles kan en mag dus gebeuren met de personages, wat zelden tot nooit voorvalt in een superheldencomic met grote franchisenamen. De teasers voor deel #100 toonden al mogelijke sterfscènes voor de hoofdpersonages uit de reeks en Kirkman kennende, zal de schrijver hier toch één of zelfs meerdere van kunnen waarmaken.

In The Death of Everyone dienen een zopas terug in zijn krachten herstelde Mark Grayson, zijn vriendin Atom Eve en Zandale Randolph (voormalig de held Bulletproof en Marks tijdelijke plaatsvervanger als de nieuwe Invincible) de plannen van Dinosaurus te stoppen. Deze schurk is er in feite op gebrand om de wereld te redden en het grotere goed te dienen, maar kijkt niet op een paar miljoen doden meer of minder om zijn doel te bereiken.

Invincible #98 ligt nu al in de winkels, delen #99 en #100 komen er beide aan in januari. Het jubileumnummer Invincible #100 zal naar goede gewoonte van enkele variant covers voorzien worden door onder meer Bryan Hitch (The Ultimates), Art Adams (Ultimate Comics X), Marc Silvestri (Witchblade) en Charlie Adlard (The Walking Dead). Ryan Ottley brengt met de wraparound cover overigens een hommage aan Kirkman en Adlard hun eerder dit jaar verschenen The Walking Dead #100.

Invincible #100 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.