Random Article


Avengers Arena #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $2,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het verhaal kan alle kanten uit. Een oerdegelijke en passende villain.

Op zijn slechtst


Vergeetbare personages. Weinig originaliteit. Het voelt teveel aan als een gimmick.


De opzet van Avengers Arena onder Marvel NOW! is simpel: Neem 16 jonge superhelden, en laat ze Battle Royale/The Hunger Games-gewijs vechten tot de dood op een verlaten eiland…

0
Posted 18/12/2012 by

 
Full Article
 
 

One way or another, in 30 days only one of you will walk out alive.

Schrijver Dennis Hopeless (X-Men: Season One) en tekenaar Kev Walker (Thunderbolts) brengen ons met de nieuwe reeks Avengers Arena onder Marvel NOW! een, zoals het in de comic zelf wordt omschreven, “teenage super hero death-match“. 16 jonge superhelden, waaronder een groot deel van de cast uit het stopgezette Avengers Academy, RunawaysWolverine‘s vrouwelijke tienerkloon X-23 en 90s-relikwie Darkhawk, worden ontvoerd en naar een afgelegen eiland gebracht. Binnen 30 dagen mag er maar één het eiland verlaten. Battle Royale of The Hunger Games dus, maar dan met superkrachten. En dat weet Marvel maar al te goed (het wordt eens zo duidelijk in de verschillende hommagecovers van de reeks).

Kidnapper en superschurk van dienst is niemand minder dan Arcade, die zelf toegeeft dat hij zijn nieuwe idee inderdaad heeft gehaald uit enkele “kinderboeken” die hij tijdens zijn verblijf in de gevangenis heeft gelezen. Arcade staat bekend als de villain die graag dodelijke spelletjes speelt en al heel wat levensgevaarlijke vallen in de vorm van themaparken en attracties heeft gebouwd. Dit eiland is dus zijn nieuwste Murder World, en hij regeert hier als een god.

De focus van dit eerste deel ligt op het jonge koppel Jennifer Takeda en Ken Mack, beter bekend als Hazmat en Mettle uit Avengers Academy. Zij hebben er net hun eerste seksuele avontuurtje samen opzitten, maar worden diezelfde nacht nog ontvoerd door Arcade. Naast de twee jonge helden en Arcade zelf komen de andere personages voorlopig nauwelijks aan bod. Dat betekent dat Hopeless hoogstwaarschijnlijk zijn tijd zal nemen om de verschillende karakters één voor één uit te diepen doorheen de reeks. De emotionele impact van dit eerste deel is alvast groot, want, zoals het goeie superhelden beaamt, zijn de jongelingen het aanvankelijk helemaal niet eens met het plan van Arcade en gaan ze de schurk tevergeefs met z’n allen te lijf. Arcade besluit dan om zelf maar de eerste kill te plegen, als voorbeeld voor de anderen. De zwakken moeten er immers af en de tieners hebben duidelijk geen keus: ze moeten wel vechten en Arcade’s wil is wet…

Avengers Arena #1 biedt een zeer duidelijke, doch zeer cliché set-up voor de reeks. Het draait hier om personages uit de B- of C-lijst, van wie de overlevingskansen in eender welke serie inderdaad al laag liggen. “Dood” zou dus weleens vrij definitief “dood” kunnen betekenen, in tegenstelling tot de grotere superheldencomics, maar langs de andere kant draait het hier dan ook om personages waar weinig lezers echt om geven. Was je echter wel een fervent lezer van Avengers Academy? Dan ziet het ernaar uit dat je je favoriete personages in Arena vaarwel kan kussen. Was je dat niet, krijg je hier ook niet meteen de neiging om hun avonturen nu plots wel te gaan volgen.

Het tekenwerk van Kev Walker is zeer degelijk en vooral Arcade ziet er hier wat ouder, realistischer, minder “goofy” en dus terecht wat dreigender uit dan gewoonlijk. Hoewel de reeks wel wat potentieel heeft, stijgt dit eerste deel helemaal nog niet boven haar invloeden uit. Integendeel zelfs…

Avengers Arena #1 bij Archonia.com

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.