Random Article


Shadowman #2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een goede balans tussen verhaal en actie

Op zijn slechtst


Wegens de donkere inhoud en grafisch geweld niet geschikt voor jeugdige lezers.


Jack Boniface is de nieuwe Shadowman geworden. Wat fantastisch zou zijn als hij gewoon al eens wist wat dat inhield. Maar daar heeft hij de tijd niet voor want hij wordt al meteen meegesleurd in een gevecht op leven en dood met enkele gruwelijke demonen…

0
Posted 10/12/2012 by

 
Full Article
 
 
Welcome to my world, Jack.

Dit tweede deel van Shadowman vertrekt meteen in de hoogste versnelling met een actiescène om u tegen te zeggen. Shadowman (Jack) vecht tegen de twee bezeten politieagenten die hem op het einde van het vorige deel neergeschoten hadden. Hij krijgt de hulp van Dox en Alyssa, twee personen die duidelijk al meer thuis zijn in heel dit gedoe van magie en demonen. Ze noemen zichzelf de Abettors, en zo staan ze ook bekend bij de demonen. Het trio komt als overwinnaar uit de strijd en Dox weet één van de parasieten die de politieagenten hadden geïnfecteerd mee te nemen. De tweede parasiet kon echter ontsnappen. Ondertussen is Mr. Twist zijn imago wat aan het oppoetsen en laat hij zich een mooi, wit maatpak maken. Het wordt een mooi, klassevol pak, maar de kleermaker krijgt zijn niet bepaald zijn verhoopte vergoeding. Wanneer de ontsnapte parasiet bij de demoon toekomt en vertelt wat er gebeurd was, weet hij wat hij moet doen. Hij heeft meer zielen nodig om nog sterker te zijn wil hij Shadowman verslaan. Shadowman is namelijk het enige wat nog tussen de wereld en de terugkeer van Darque, de heer en meester van Mr. Twist, staat.  Jack leert dankzij Dox en Alyssa veel bij over wat er allemaal met hem aan de hand is en wie of wat Shadowman nu eigenlijk is, maar hun gesprek wordt abrupt onderbroken…

Alle personages krijgen in dit deel voldoende panel time, zowel alle good guys – Shadowman, Alyssa en Dox – als alle bad guys – Mr. Twist en Darque – komen aan bod. Dox legt op een eenvoudige manier uit wat magie in feite is en Alyssa helpt dit alles te visualiseren en uit te leggen aan Jack. Deze laatste kent nog niet al zijn krachten en mogelijkheden als de nieuwe Shadowman en komt daardoor redelijk zwak over, wat uiteraard perspectieven biedt voor de komende issues. Darque leren we iets beter kennen door een soort flashback waarin hij zijn terugkeer naar de aarde voorbereidt en Mr. Twist eropuit stuurt om de laatste hindernis uit de weg te ruimen.  Jordan en Zircher zetten hier weer een dijk van een comic neer maar het echte hoogtepunt van deze issue is toch echt wel het tekenwerk van Patrick Zircher. Samen met de inkleuring van Brian Reber levert dit een visueel zéér aantrekkelijke comic op. Maar het is absoluut wel een horrorcomic met veel grafisch geweld en afgrijselijke monsters, dus als verantwoordelijke ouder of grote broer of zus kan je deze beter niet door jonge kinderen laten meelezen. Langs de andere kant betekent het dat je dit juweeltje op die manier veel beter kan beschermen tegen kreuken en scheuren, dus dat is dan weer wel heel positief…

Valiant Entertainment blijft overtuigen en levert met Shadowman #2 wederom een absolute topper af. Lezen die handel!

SHADOWMAN #2 bij Archonia.com

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.