Random Article


Wat gaat Jim Starlin voor DC doen?

 


2
Posted 09/12/2012 by

Een vinger aan de pols houden bij de Facebookpagina’s van bekende comicsartiesten kan weleens leuke weetjes opleveren. Zo liet Jim Starlin, vooral bekend van zijn kosmische superheldenverhalen voor Marvel (Captain Marvel, Warlock, The Infinity Saga, Thanos) en DC (Cosmic Odyssey, Mystery in Space, Rann-Thanagar: Holy War, Death of the New Gods), weten dat hij schijnbaar al twee delen van een nieuwe ongoing-reeks voor laatstgenoemde uitgever hun New 52 heeft geschreven.

Wat de nieuwe titel gaat worden weten we dus nog niet, maar het kan alvast geen kwaad om wat te speculeren. Gezien Starlin zijn verleden denken we uiteraard meteen aan een kosmische titel, misschien zelfs een terugkeer naar de New Gods, de kosmische goden afkomstig van het hemelse New Genesis en helse Apokolips die in de jaren 70 gecreëerd werden door Jack Kirby in zijn Fourth World Saga. Aan het verhaal rond New Genesis en Apokolips kwam in de voorgaande versie van het DC-universum een eind dankzij het event Final Crisis en de door Starlin geschreven/getekende minireeks The Death of the New Gods. In de huidige New 52 dook onlangs echter Orion, één van de hoofdrolspelers uit de Fourth World Saga en de zoon van DC-übervillain Darkseid (overigens Starlins inspiratie voor het creëren van Marvels Thanos), op in de pagina’s van Wonder Woman, wat een (geleidelijke) terugkeer voor meerdere New Gods impliceert. Andere kosmische titels waar Starlin zijn tanden in kan zetten zijn natuurlijk een nieuwe reeks rond Green Lantern, het Legion of Super-Heroes, Adam Strange of zelfs een spinoff van de nieuwe ruimtesaga Threshold. Ook heeft de schrijver/tekenaar al enige ervaring met Batman, hij was immers degene die onder meer het A Death in the Family-verhaal schreef waarin Jason Todd, de tweede Robin en huidige Red Hood, brutaal werd vermoord door The Joker

Starlin vermeldt wel in zijn post dat veel mensen zeer verrast zullen zijn dat hij juist deze bepaalde property overneemt, waardoor het voor de verandering net zo goed kan draaien om iets compleet anders. Iets dat we dan toch misschien dichter bij huis moeten zoeken in plaats van ergens in de diepste ruimtesectoren… Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


2 Comments


  1. avatar
     

    Verbazend en voorspelbaar, Jim Starlin is toch de man die nooit nog voor de grote bedrijven ging werken?
  2. avatar
     

    ik hoop stiekem om een Green Lantern reeks, met zijn Cosmic ervaring kan dat wel eens iets heel leuks opleveren.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.