Random Article


The Amazing Spider-Man #699

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Heel wat vragen beantwoord, terugkeer van Humberto Ramos

Op zijn slechtst


Als tweede deel duidelijk een noodzakelijk dipje tussen de geslaagde opbouw en de climax van de verhaallijn


Het begin van het einde voor Peter Parker als Marvels webspinner loopt verder in het voorlaatste nummer van The Amazing Spider-Man…

0
Posted 06/12/2012 by

 
Full Article
 
 

What would Doctor Octopus do? He’s an evil genius. They get out of jams like this all the time.

Na de schokkende cliffhanger uit het vorige deel, gaan we in deze The Amazing Spider-Man #699 – de voorlaatste issue van de langlopende reeks – meteen verder met de Dying Wish-verhaallijn. Schrijver Dan Slott krijgt hierbij opnieuw versterking van tekenaar Humberto Ramos (Spectacular Spider-Man, Young Justice).

Peter Parker zit vast in het stervende lichaam van zijn oude vijand Doctor Octopus, dat zich momenteel in de ziekenboeg van een zwaarbewaakte gevangenis bevindt. Ondertussen heeft Doc Ock dan weer de volledige controle over het lichaam van Peter Parker, alsook al zijn herinneringen. Vooral dat laatste is belangrijk, want dat verheft deze wissel tot net iets boven het niveau van het typische Freaky Friday-scenario. Peter Parker weet niet hoe hij in deze situatie verzeild is geraakt, maar heeft wel toegang tot Doctor Octopus zijn herinneringen. Deze kan hij aanwenden om te ontsnappen, al zal hij hier wel de hulp van enkele van zijn oude vijanden moeten inroepen…

Slott vertelt in dit deel eigenlijk de andere kant van het verhaal. In deel #698 zagen we hoe Doctor Octopus zijn eerste dag spendeerde in het lichaam van Spider-Man. Nu zien we door de ogen van Peter Parker hoe hij deze wissel uitvoerde. Wanneer Peter de herinneringen van zijn vijand doorneemt, krijgen we eveneens enkele korte flashbacks naar de rijke geschiedenis tussen de twee: de rake klappen die Ock in al die jaren te verduren kreeg, zijn korte relatie en bijna huwelijk met Peters tante May (dat ongetwijfeld ook de meest “ongemakkelijke” scène uit de comic oplevert) en natuurlijk zijn meer recentere plannen uit The Amazing Spider-Man #600 en de The Ends of The Earth-verhaallijn. Zeker geen toevallige cameos zijn er dan weer van The Lizard (nu het brein van Dr. Curt Connors gevangen in het lichaam van de reusachtige hagedis) en de vampier Morbius, die volgende maand een nieuwe soloreeks krijgt.

The Amazing Spider-Man #699 levert vooral snelle antwoorden op de gebeurtenissen uit de vorige issue, maar mist de fantastische opbouw en twist die het vorige deel genoot. Voor de cartooneske tekenstijl van Humberto Ramos moet je zijn (het stervende lichaam van Peter/Ock ziet er haast buitenaards uit), maar geen enkele tekenaar heeft zo zijn stempel gedrukt op de Spider-Man uit het Big Time-tijdperk als hij. En alweer levert Ramos toch zeer degelijk werk af. Het blijft nu reikhalzend uitkijken naar het volgende en voorlopig laatste deel van de reeks en de manier waarop Slott hieraan een einde zal breien, maar een werkelijke hoogvlieger kunnen we dit tweede deel van Dying Wish niet noemen. Desalniettemin krijgen we een Peter Parker te zien die de strijd helemaal nog niet heeft opgegeven en is de issue een noodzakelijke brug tot de (hopelijk) gigantische climax die in jubileumnummer The Amazing Spider-Man #700 zal plaatsvinden…

The Amazing Spider-Man #699 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.