Random Article


FF #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een zeer informatieve, doch vrij hilarische set-up voor de reeks

Op zijn slechtst


Het tekenwerk is niet voor iedereen weggelegd en is bij momenten vrij inconsistent


Terwijl de Fantastic Four gedurende een jaar doorheen tijd en ruimte reizen, worden er vier plaatsvervangers voorgesteld in FF #1, alweer een nieuwe start onder Marvel NOW!…

0
Posted 29/11/2012 by

 
Full Article
 
 

Whatcha doin’ next wednesday from, say, ten to about four minutes after? Or maybe forever?

Vorig jaar zette Marvel Fantastic Four tijdelijk stop na de (even tijdelijke) dood van teamlid Johnny Storm en startte met FF, alias Future Foundation. Dit team bestond niet alleen uit de drie overgebleven leden van Marvels eerste familie – Reed Richards, Sue Storm/Richards en Ben Grimm – maar ook uit Spider-Man, de kinderen Franklin en Valeria Richards en een hele hoop kleurrijke figuren als Dragon Man, Leech, Alex Power en Bentley 23 (een kloon van superschurk The Wizard). Na Johnny zijn terugkeer naar het rijk der levenden werd de klassieke Fantastic Four weer herenigd, maar de Future Foundation bleef bestaan en zette haar missie verder als think tank/superheldenschoolproject naar het bouwen van de toekomst toe. In deze nieuwe FF #1 onder Marvel NOW! neemt schrijver Matt Fraction (Fear Itself), na Fantastic Four, ook FF over van Jonathan Hickman. Tekenaar van dienst is Michael Allred (Madman).

In de nieuwe Fantastic Four #1 zagen we al dat Reed Richards en de zijnen plannen maken om een jaar lang doorheen tijd en ruimte te reizen. Dit om een geneesmiddel voor hun huidige aandoening te vinden (superkrachten verkregen in een kosmische storm vergen namelijk een heuse tol van het lichaam). Als Reed alles goed berekend heeft, zou de familie in onze tijdsbeleving maar vier minuten weg moeten zijn. Maar, zoals Ben Grimm/The Thing, al bemerkt in deze FF #1, wanneer gaat voor de Fantastic Four nu iets precies volgens plan? Vandaar dat de leden in hun afwezigheid vier tijdelijke vervangers aanstellen.

De hele issue zien we gesprekken tussen de leden van de Fantastic Four en hun respectievelijke opvolgers: Reed Richards en Scott Lang, alias Ant-Man, die net zijn dochter Cassie heeft verloren (haar leven werd ontnomen door Doctor Doom in Avengers: The Children’s Crusade), Ben Grimm en Jennifer Walters, alias She-Hulk en Sue Storm en Medusa, koningin van de Inhumans. De drie “opvolgers” hebben er allemaal al weleens een tijdje in de eigenlijke Fantastic Four opzitten, het is dus zeker niet de eerste keer dat ze voor vervanger moeten speler. Johnny Storm zijn huidige scharrel en enige nieuwe personage Darla Deering, zal het team ten slotte vervoegen als Miss Thing, al wordt het hier nog niet met zoveel woorden gezegd.

Fraction levert hier een oerdegelijke introductie tot de vier vervangers, afgewisseld met de overgebleven leden van de Future Foundation die zich aan het nieuwe team voorstellen. Dit levert regelmatig ronduit hilarische situaties en panels op. Tekenaar Mike Allred slaagt er met zijn cartooneske, Jack Kirby-achtige tekeningen enigszins in om de meer grappige scènes doeltreffend in beeld te brengen, maar hetzelfde kan niet gezegd worden voor de meer serieuze panelen en de actiescènes. Zijn tekeningen zijn over het algemeen maar een mixed bag, want hoewel zijn vrouwelijke gezichten er consistent goed uitzien, kan niet hetzelfde gezegd worden voor de mannelijke en vooral de gezichten van de kinderen. Er lijkt ook regelmatig iets mis te zijn met verschillende personages hun ogen en, onder het potlood van Allred, verkrijgt de She-Hulk bij momenten een net iets te overdreven bodybuilderslook. Zijn stijl is sowieso misschien niet voor iedereen weggelegd, maar Allred heeft al bewezen dat hij veel beter kan dan dit.

Laat dat echter de pret niet drukken, want FF #1 blijft één van de betere nummers #1 onder Marvel NOW! Actiegewijs gebeurt er inderdaad nog niet veel, maar we krijgen wel een haast perfecte en hilarische introductie tot de vele personages, precies wat een nieuwe nummer #1 moet doen.

FF #1 bij Archonia.com

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.