Random Article


Justice League #14

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkter: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: , , , , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Leuke karaktermomenten voor DC's nieuwste power couple

Op zijn slechtst


De issue vliegt alweer in sneltreinvaart voorbij


DC’s grootste helden rekenen af met de Cheetah, maar interessanter is de relatie tussen Superman, Wonder Woman en… Batman?

1
Posted 23/11/2012 by

 
Full Article
 
 
Superman and Wonder Woman are sitting right there! In our diner! Ask them how they like my pancakes!

In het vorige deel van Justice League maakten we kennis met de New 52-versie van de Cheetah, één van Wonder Woman haar oudste aartsvijanden. Het team geraakte in de Congolese jungle terecht en Superman werd tijdelijk geïnfecteerd door deze, duidelijk iets sterkere versie van de bezeten Barbara Minerva. In deze Justice League #14 krijgen we het vervolg van deze strijd, alsook een vernieuwde versie van Cheetah haar geschiedenis. Interessanter blijft echter de steeds verder ontluikende romance tussen Superman en Wonder Woman, en welke gevolgen dit allemaal kan hebben voor niet alleen het team, maar het gehele DCnU-universum

Schrijver Geoff Johns (Green Lantern, Aquaman) doet voor de Cheetah wat hij het beste doet: een moderne update van een klassiek oorsprongsverhaal vinden met toch voldoende knipoogjes naar alle voorgaande versies. Vaste tekenaar Jim Lee wordt alweer vervangen door Tony S. Daniel (Detective Comics, Batman), maar de tekenstijlen van beide heren leunen zo dicht tegen elkaar aan dat de consistentie behouden wordt. Justice League blijft echter een actieblockbuster van formaat met heel wat splash pages, waardoor dit deel alweer aan een sneltreinvaart voorbij vliegt.

Het gevecht met de Cheetah wordt vrij snel afgehandeld, maar krijgt ongetwijfeld nog wel een staartje (ha!). De latere pagina’s van dit deel worden echter geheel besteed aan de nieuwe romance tussen Superman en Wonder Woman, met leuke karaktermomenten voor de beide iconen. De man van staal laat zijn nieuwe vlam zijn geboorteplaats Smallville zien en de boerderij waarin hij opgroeide. Ze worden echter vanuit de Justice League-satelliet in het oog gehouden door niemand minder dan, jawel, Batman

Dat Batman zijn mede-superhelden weleens in het oog durft te houden is niets nieuws (zie bijvoorbeeld The OMAC Project en Infinite Crisis). Als enige, ahum, “gewone mens” tussen de goden, valt zijn paranoia zelfs nog enigszins te begrijpen. Toch is het maar een omineus beeld dat deze Justice League #14 afsluit, zeker wanneer je weet dat er binnenkort (al dan niet in Trinity War) een heus conflict zit aan te komen dat de superheldengemeenschap van DC zal opdelen. De theorieën dat DC hier alweer een plotelement van het in de jaren 80 door Alan Moore (Watchmen, V for Vendetta) ingestuurde voorstel Twilight of the Superheroes zal gebruiken, lijken er dus niet naast te zitten.

In de back-up tot deze issue keert Shazam! weer terug, door Geoff Johns en Gary Frank (Superman: Secret Origin, Batman: Earth One). Hoewel de New 52-versie van Billy Batson maar, in vaktermen, “a little shit” blijkt te zijn, kan niet hetzelfde gezegd worden voor de herinterpretaties van Black Adam en Doctor Sivana die we hier te zien krijgen. Vooral Black Adam ziet er enorm dreigend uit, wat nog wel een leuk conflict zal opleveren met de nieuwste kampioen van de Wizard.

Justice League #14 biedt een snel einde aan het verhaal uit de vorige issue, maar levert dan weer voldoende opbouw voor de aankomende Trinity War en bevat leuke karaktermomenten voor DC’s nieuwste power couple. Toch wel een aanrader, dus. Volgende maand start Throne of Atlantis, de crossover met het eveneens door Johns geschreven Aquaman.

Justice League #14 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


  1. avatar
     
    bilal

    Ben gestopt met Justice League. Ik hoop dat het ooit toch zo goed zal zijn als ik ervan verwacht had. Ik zal het dan zeker weer oppakken.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.