Random Article


The Amazing Spider-Man #698

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Geweldige opbouw

Op zijn slechtst


Tekeningen bij momenten wat minder, grotere verhaallijn blijft toch wel vrij cliché


Het begin van het einde voor Peter Parker als Marvels residente webslingeraar…

1
Posted 22/11/2012 by

 
Full Article
 
 

My name is Peter Parker. I’m the amazing Spider-Man. And today? I can just tell… Today is going to be the best day ever!

Met The Amazing Spider-Man #698 gaan we Dying Wish, de voorlopig allerlaatste verhaallijn van de langlopende reeks rond Marvels webspinner, in. Hierna nog twee delen voordat de serie eindigt en wordt vervangen door The Superior Spider-Man onder Marvel NOW! Nieuw tijdperk, nieuwe Spider-Man, en dat mag je toch vrij letterlijk nemen.

We openen dit deel met wat commotie in The Raft, de zwaarbewaakte gevangenis voor supercriminelen waar onder meer Dr. Octopus gevangen gehouden wordt. Doc Ock heeft in zijn jarenlange carrière als superschurk iets teveel klappen gekregen en net geen 100 delen terug zagen we hem, met een aftakelend lichaam en gevaarlijker dan ooit, een fameuze aanval op New York City uitvoeren. In de meer recente verhaallijn Ends of the Earth bracht hij een nieuwe Sinister Six samen en werd hij terecht een superschurk op globale schaal, maar alweer werd hij gestopt door Spider-Man en de Avengers. Otto Octavius is momenteel stervende, maar, zoals duidelijk zal worden na deze issue, nog lang niet verslagen…

We knippen naar Spider-Man die een vrij gewone, zeg maar enorm typische dag lijkt te hebben. In sneltempo zien we hem een valse superschurk tegenhouden, afspreken met Mary Jane Watson, tante May bezoeken in het ziekenhuis, even langs Peter Parker zijn werk in Horizon Labs slingeren… Maar geleidelijk aan wordt duidelijk dat Peter Parker zichzelf niet lijkt te zijn. Oplettende lezers zullen het iets vroeger merken vermits we net iets teveel flashbacks en geschiedenislessen krijgen in de tijdspanne van enkele slechts pagina’s en enkele atypische gedragingen bemerken (oké, op bepaalde vlakken lijkt Peter Parker hier gewoon een eigenwijze lul), terwijl nieuwe lezers louter een vrij goed nieuw instappunt tot de reeks (en de hierop volgende) krijgen voorgeschoteld.

De cliffhanger van dit deel zou weleens de identiteit van de nieuwe Superior Spider-Man kunnen weggeven. Zo ja, had deze Brainfreezer (en waarschijnlijk een legioen andere Spideyfans op het net) het al gespeculeerd in onder meer de commentaren op deze post (lezen op eigen risico). Hoe goedkoop en weinig origineel de grote revelatie en het verdere verhaal ook mogen lijken, het is de opzet van dit eerste deel dat ervoor zorgt dat schrijver Dan Slott hier een op zich prima comic aflevert. Een haast perfecte opbouw, die je al snel doet twijfelen en speculeren over de richting van het grotere verhaal, nog net niet teveel weggeeft en dan… een cliffhanger van jewelste.

De verhaallijn is echter nog niet gedaan en het kan dus nog best dat Slott alle lezers met dit deel alsnog op het verkeerde been zet. Maar de opbouw voor dit (voorlopig, en dat zeggen we nu duidelijk zonder enige schroom) nieuwe hoofdstuk in het leven van Spidey is alvast geslaagd, waardoor je haast niet kan wachten op het volgende deel.

Echter, niet alleen met Peter Parker, maar ook met de anatomie en bewegingen van tekenaar Richard Elson zijn personages lijkt af en toe iets mis te zijn. Dat is spijtig, maar laat dat de pret niet drukken. The Amazing Spider-Man #698 is een aanrader, of je nu uitkijkt naar The Superior Spider-Man of niet.

The Amazing Spider-Man #698 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


 1. avatar
   
  Waldojeffers

  Even mijn eigen post gelezen in het gelinkte topic… In tegenstelling tot Arno hier kon ik een binnensmondse vloek niet onderdrukken. Als er iets is waar ik niet van hou… Maar goed, het feit dat dit nu gebeurt, wil volgens mij wel zeggen dat in #700 dit omgekeerd zal worden of nog iets anders zal gebeuren. Het zou wel een gigantische anticlimax zijn als er zowel in het fel geanticipeerde Amazing Spider-Man 700 als Superior Spider-Man 1 niets zal gebeuren om dit status-quo nog te veranderen. Nee, daar geloof ik niet in (of wil ik niet in geloven).

  Overigens als je de gespoilde pagina’s van ASM 700 bekijkt, wordt het al duidelijk dat Peter Parker terug zal vechten.

  Iets anders wat ik gigantisch miste aan deze comic was de man uit de coma-ward van de vorige issue. Zo’n revelatie moet toch haast wel een rol gaan spelen in de weinige issues die ons nog resten. Ik vind toch dat hij en niet Doc Ock de eigenlijke antagonist van Spider-Man is… Niemand kon zo gewetenloos ver gaan als hij.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.