Random Article


X-Men: Legacy #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een nieuw begin voor Legion, zonder al teveel continuïteitsbagage

Op zijn slechtst


Nog geen echte richting voor het verhaal, vrij oninteressante personages en situaties, misschien net één X-titel te veel


In X-Men: Legacy #1 krijgt Legion, de immens machtige maar compleet geflipte zoon van wijlen professor Charles Xavier, een eigen soloreeks onder Marvel NOW!…

0
Posted 16/11/2012 by

 
Full Article
 
 

My hair resists all attempt at restyling and I’m possibly one of the most powerful beings in the world.

X-Men: Legacy begon in 2008 als de nieuwe titel voor de adjectiefloze X-Men-reeks (1991) met een focus op de oprichter van Marvels vrolijke mutanten: professor Charles Xavier. Hierna kwamen nog enkele andere bekende namen uit de X-franchise, zoals Magneto, Gambit, Danger en vooral Rogue, in de spotlight te staan en de reeks eindigde nog niet zo lang geleden met deel #275. Voor deze nieuwe nummer #1 onder Marvel NOW! wordt de focus gelegd op David Haller, alias Legion, de mutante zoon van professor Xavier en zijn Israelische vlam, Gabrielle Haller. Het personage verscheen voor het eerst in New Mutants in de jaren 80 en maakte tien jaar later furore wanneer door zijn toedoen in de verhaallijn Legion Quest, de Age of Apocalypse in gang werd gezet. Dit werd niet zo lang geleden nog eens dunnetjes overgedaan met het vrij gelijkaardige Age of X.

Wat moet je nu vooral weten over Legion? Wel, hij is één van de machtigste mutanten op deze planeet en heeft realiteitsmanipulerende gaven, althans, dat is toch één van zijn vele talenten. Legion leidt immers aan een zware identiteitsstoornis. Hij bezit verschillende persoonlijkheden, die allemaal dan ook nog eens aparte krachten hebben. In deze X-Men: Legacy #1 zien we hem in een rustig dorpje in de Himalaya, waar hij met het obscure Golden Age-personage Merzah the Mystic zijn gaven (en identiteiten) onder controle probeert te houden en wil “genezen” van zijn aandoening. Terwijl hij hier vrij goed in slaagt wanneer de plaatselijke bevolking komt aankloppen, loopt het volledig mis wanneer een halve wereld verder zijn vader, professor X, sterft (in Avengers vs X-Men #11). Dankzij deze psychische schok verliest Legion de controle en merken we wat voor immense schade hij in korte tijd kan aanrichten…

En veel meer geeft schrijver Simon Spurrier (X-Club) ons nog niet. Er worden kort nieuwe vijanden voorgesteld en het lijkt inderdaad onvermijdelijk dat de X-Men Legion weleens zullen komen opzoeken na de dood van hun mentor, maar voorlopig lijkt X-Men: Legacy nog geen duidelijke richting uitgestippeld te hebben. Het helpt dan ook niet dat Legion niet meteen het meest interessante personage uit de X-canon is. Op een paar leuke quotes na, weet Spurrier ook nog niet echt extra interesse voor zijn verdere verhaal te wekken. Hetzelfde geldt voor de tekeningen van Tan Eng Huat (Doom Patrol), dewelke misschien wel vrij goed passen bij Legion zijn chaotische gebruik van zijn krachten, maar uiteindelijk niet veel waard zijn en zelfs vrij inconsistent overkomen in rustigere scènes.

X-Men: Legacy #1 kan, in vaktermen, louter een mixed bag worden genoemd. Er zit misschien wel wat potentieel in de reeks – Spurrier is tenslotte niet bepaald een typische schrijver van superheldencomics en Legion is een even atypische held – maar dit eerste deel is verre van overtuigend. Duidelijk één van de mindere nieuwe Marvel NOW!-comics.

X-Men: Legacy #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.