Random Article


Thor: God of Thunder #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Een zeer leuke insteek voor een nieuwe saga rond de Odinson

Op zijn slechtst


De validiteit van het toekomstverhaal valt moeilijk aan te nemen vanwege het eeuwige heden in de superheldencomic


Thor: God of Thunder #1 levert een nieuwe Marvel NOW! saga voor de Mighty Avenger, één die zich afspeelt doorheen drie tijdsperiodes…

5
Posted 16/11/2012 by

 
Full Article
 
 

Now if you’ll excuse me. There is always someone somewhere in need of smiting with a very large hammer. And Thor is always happy to oblige.

Thor Odinson, de Asgardiaanse dondergod en één van de oorspronkelijke en meest langdurige leden van de Avengers, krijgt in deze Thor: God of Thunder een nieuwe nummer #1 (de tweede in evenveel jaar) onder Marvel NOW! De teugels van zijn soloreeks worden door Matt Fraction (Fantastic Four, Fear Itself) doorgegeven aan schrijver Jason Aaron (The Incredible Hulk, Wolverine). Esad Ribic, die we nog kennen van het geweldige Loki (verzameld en verfilmd als Thor & Loki: Blood Brothers), tekent hier opnieuw de Odinson. Deze comic is het eerste deel van The God Butcher, een verhaallijn die zich zal afspelen doorheen drie distinctieve tijdsperiodes. De eerste hiervan speelt zich eeuwen geleden af, met een nog jonge en roekeloze Thor, de tweede speelt zich af in het heden met de trouwe Avenger en interplanetaire superheld ons allen bekend, terwijl de derde plaatsvindt in de verre toekomst, met een oudere Thor op de troon van een leegstaand Asgard…

In 893 na Christus zien we in IJsland een jongere Thor zijn recente overwinning tegen enkele IJsreuzen vieren, tot er een lijk aanspoelt van een god. In het heden bezoekt de huidige Thor een buitenaardse planeet wiens beschaving geen eigen goden kent. Wanneer de hierdoor verraste dondergod op onderzoek trekt, ontdekt hij wel een goddelijk paleis. Echter, alle bewoners hierin werden systematisch afgeslacht. In de verre toekomst zien we dan weer een oudere Thor, die doorheen zijn lange leven één arm en één oog heeft kwijtgespeeld en zowat het evenbeeld van zijn vader Odin is geworden, op de troon van een leeg Asgard zitten wanneer er een leger voor de poorten van zijn ooit goddelijke rijk verschijnt…

Jason Aaron bouwt in dit eerste deel de spanning enorm goed op. We krijgen een naam van de nieuwe vijand, Gorr the God Butcher, maar we krijgen in de actiescènes voorlopig enkel nog maar zijn gigantische aanvalshond(en) te zien. Interessant is zeker de derde tijdsperiode, waarin Thor zich opmaakt voor één laatste strijd met zijn hamer Mjolnir in de ene hand en het Odinsword in de andere. Wat is er gebeurd met de rest van Asgard? En hoe en wanneer speelde Thor zijn linkerarm kwijt? Uiteraard zijn zo’n toekomstvisies in superheldencomics altijd maar glimpsen van een “mogelijke” toekomst en betekenen ze uiteindelijk niet veel, maar desalniettemin wordt er hier een enorm intrigerend verhaal afgeleverd. Aaron tekent ook enkele humoristische quotes op voor Thor, wiens vrolijke krijgersmentaliteit hem steeds tot één van de leukere Marvel-superhelden maakte. De tekenstijl van Esad Ribic is vrij klassiek en vooral zeer Europees (de man komt dan ook uit Kroatië), ideaal voor de vroegere en latere periodes in het leven van Thor, dewelke meer door mythologie en fantasy worden geïnspireerd dan de sci-fi en superheldenclichès uit het hedendaagse Marvel-universum.

Alweer levert deze Marvel NOW!-nummer #1 eerder gewoon een eerste deel van een nieuwe verhaallijn voor ieders favoriete dondergod dan een werkelijke heruitvinding van het personage, maar al bij al krijgen we wel een mooi instappunt en een leuke insteek om de avonturen van de Odinson te volgen. Doorheen drie verschillende periodes dan nog wel. Laat deel twee maar snel komen en hopen dat Gorr inderdaad de hype waarmaakt…

Thor: God of Thunder #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


5 Comments


 1. avatar
   
  Ctulu

  Man man kan niet wachten tot deze m’n brievenbus binnenwandelt :)
 2. avatar
   

  zijn hamer Mjolnir in de ene hand en het Odinsword in de andere en dit terwijl hij maar één arm heeft. Dit moet ik zien !

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.