Random Article


Marvel NOW! Uncanny Avengers: Nieuwe teamleden en vertragingen

 


2
Posted 15/11/2012 by

De Uncanny Avengers, het nieuwe team bestaande uit leden van Earth’s Mightiest Heroes en Marvels vrolijke mutanten, zijn het nieuwe vlaggenschip van Marvel NOW! en het eerste deel van de reeks heeft de uitgeverij alvast geen windeieren gelegd. Uncanny Avengers #1, door Rick Remender (Uncanny X-Force) en John Cassaday (Planetary) ging maar liefst 300.000 keer over de toonbank. Toch lijkt de serie nu al in de problemen te komen.

Uncanny Avengers #2, dat normaal gezien deze week in de rekken moest liggen, werd twee weken vertraagd tot 28 november. Het derde deel komt niet meer uit in december, maar staat gepland voor 16 januari. Of deel #4 februari zal halen valt nog af te wachten, maar het is inmiddels al wel geweten dat deel #5 een andere tekenaar zal kennen, namelijk Olivier Coipel (Thor, Avengers vs X-Men), om John Cassaday meer tijd te geven voor de volgende verhaallijn. Dit is overigens niet de eerste keer dat een reeks waar de nochtans terecht bejubelde Cassaday tekent, te kampen krijgt met laattijdigheidsproblemen. De laatste verhaallijn van zijn run op Astonishing X-Men met Joss Whedon deed er enkele maandjes langer over dan verwacht, terwijl Planetary, met Warren Ellis, normaal tweemaandelijks zou verschijnen, maar uiteindelijk slechts 27 delen telde in maar liefst tien jaar tijd.

Voor Uncanny Avengers #5 wordt de tekenpen even overgenomen door Coipel, al was Cassaday wel verantwoordelijk voor de cover, en stelt Remender ook enkele nieuwe leden tot het team voor. De eerste is de recentelijk uit de dood (maar in feite een microscopisch tussenuniversum) teruggekeerde Janet Van Dyne, alias The Wasp, de eerste vrouwelijke Avenger, een van de originele leden van het team en ex-mevrouw Hank Pym, alias Giant Man.

Nummer twee wordt Simon Williams, een Hollywoodacteur wiens lichaam bestaat uit pure ionische energie, beter bekend als Wonder Man. Hij begon als een reluctant lid van de Masters of Evil, maar werd uiteindelijk een held en gedurende zeer lange tijd een Avenger, hoewel hij de laatste jaren in conflict geraakte met zijn oude teamleden en hen verweet dat ze verantwoordelijk waren voor zowat alle rampen (lees: events) in de recente geschiedenis van het Marvel-universum. Momenteel lijkt hij echter wat rustiger te zijn geworden en reikte hij nog niet zo lang geleden opnieuw de hand aan zijn oude teamgenoten.

Het derde nieuwe lid wordt Shiro Yoshida, alias de Japanse mutant Sunfire. Hij begon zijn bestaan als superheld als een lid van professor Charles Xavier zijn nieuwe internationale X-Men uit de jaren 70 (samen met welbekende namen als Storm, Colossus, Nightcrawler en Wolverine). Sunfire is echter vrij arrogant en allesbehalve een teamplayer, waardoor zijn lidmaatschap bij de X-Men maar van korte duur was. Ook hij heeft een vrij duister recent verleden, vermits hij werd omgetoverd tot een van de ruiters van de mutantenschurk Apocalypse en zich ook inliet met de Marauders van Mr. Sinister.

Wasp, Wonder Man en Sunfire vervoegen Captain America, Wolverine, Thor, Scarlet Witch, Havok en Rogue in het nieuwe team, dat qua aantal leden vrij consistent zal blijven doorheen de eerste 20 delen maar gaststerren zeker niet uitsluit, aldus Remender. Wasp en Wonder Man zullen hun connecties in de showbizz aanwerven om mutanten wat “hipper” te maken naar het grote publiek toe, terwijl Sunfire in zijn ex-teamgenoot Wolverine een gelijkaarige samurai vindt om op aparte missies mee te trekken. Het team zal doorheen het eerste jaar te maken krijgen met een uit WO II teruggekeerde versie van de Red Skull, alsook de tijdreizende veroveraar Kang en ultieme Darwinist Apocalypse.

Uncanny Avengers #5 zou in maart moeten verschijnen, waarna de reeks hopelijk terug een maandelijks ritme kan oppikken.

Uncanny Avengers bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


2 Comments


 1. avatar
   
  Simon Shepherd

  daar gaat de continuiteit aan flarden bij Marvel… Hatelijk….
 2. avatar
   
  Waldojeffers

  Nou, continuïteit aan flarden? Lijkt me wat kort door de bocht. Sowieso is het toch zo in comics dat niet alle comics die in 1 maand verschijnen ook allemaal op hetzelfde moment gebeuren. Dan zouden personages als Captain America, Wolverine & Spider-Man toch wel echt magische krachten moeten hebben om op verschillende plaatsen tegelijk te zijn.

  Ik vraag me eigenlijk af of dit enkel aan de tekenaar ligt eigenlijk. Ok, Cassaday heeft een voorgeschiedenis met niet op tijd uitkomen, maar zeker bij Astonishing X-Men zat die daar met een erg drukke schrijver als Whedon… Dat is met Remender natuurlijk minder het geval. Maar waar ik wel aan denk is het volgende. Uncanny Avengers zou een aantal verhaallijnen, en zelfs schurk Apocalypse, van Remenders Uncanny X-Force meenemen, maar deze reeks loopt natuurlijk nog. Dus zou het mogelijk zijn dat dit ook een handig manoeuvre is om niets te spoilen… Dat issue 5 getekend wordt door Coipel spreekt deze theorie wel tegen natuurlijk.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.