Random Article


Freelancers #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring: , ,
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $1.00
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het extra verhaaltje

Op zijn slechtst


De dialoog is maar pover


BOOM! Studios vuurt weer een “one dollar comic” af op het grote publiek. Ze hebben dit al vaker gedaan en het biedt een perfecte mogelijkheid voor lezers om eens iets nieuws te proberen. Want zelf nu zelf, $1.00 is bijna gratis, toch? In het verleden is deze formule al erg succesvol geweest, maar bij deze Freelancers #1 is het spijtig genoeg geen voltreffer…

1
Posted 15/11/2012 by

 
Full Article
 
 
The only way we improve our situation is by kicking ass and taking what we deserve.

BOOM! Studios vuurt weer een “one dollar comic” af op het grote publiek. Ze hebben dit al vaker gedaan en het biedt een perfecte mogelijkheid voor lezers om eens iets nieuws te proberen. Want zeg nu zelf, $1.00 is bijna gratis, toch? In het verleden is deze formule al erg succesvol geweest, maar bij deze Freelancers #1 is het spijtig genoeg geen voltreffer.

Het verhaal gaat over twee jonge vrouwen die aan de bak proberen te komen als huurlingen in California. Ze groeiden samen op in een weeshuis waar ze geschoold werden in kung fu en andere gevechtskunsten. Omdat ze niets anders kunnen, proberen ze dus hun brood te verdienen als Freelancers. En dan heb je het verreweg gehad… Veel verder dan wat sexy actie en oppervlakkige dialogen gaat de comic spijtig genoeg niet. Voor sommige lezers is dit uiteraard genoeg, soms wil je gewoon iets luchtig lezen en daar is niks mis mee. Enkele knappe madammen die een paar kerels in elkaar kloppen kan best leuk zijn, maar de vraag is of dit interessant genoeg zal blijken voor een langlopende reeks…

Ian Brill zal toch beter zijn best moeten doen om meer diepgang in de reeks te steken anders gaan de lezers toch vrij snel hun geld elders gaan spenderen. Voor de huidige coverprijs is het best ok, maar deze comic schakelt over op $3.99 vanaf de tweede issue en dan kunnen vele lezers weleens afhaken. Tieners zullen het misschien nog wel leuk vinden, maar volwassen lezers zijn toch op zoek naar iets meer inhoud. Het tekenwerk van Joshua Covey doet erg denken aan een geanimeerde tekenfilm en is nog redelijk genietbaar, maar er is een verontrustend gebrek aan detail. Een paar panelen zijn goed uitgewerkt, maar de meerderheid ziet er erg haastig getekend uit. De gevechtsscènes zijn het ergst. Ze zijn weinig dynamisch en er worden nauwelijks achtergronden getekend. Tijdens de gevechten wordt er per paneel steeds gewerkt met een variërende achtergrond en enkel de karakters zijn uitgewerkt.  Zelfs de grond wordt vaak niet getekend. Dit komt erg goedkoop over.

Er is nog een back-up verhaaltje “Tiny Fighters” dat vertelt over de jeugdjaren van onze heldinnen. Deze zes pagina’s zijn eigenlijk het hoogtepunt van de comic. Het is grappig en leest in feite veel volwassener dan het hoofdverhaal. De tekenstijl hiervan sluit meer aan bij manga dan Amerikaanse comics en is best leuk.

Al bij al is deze comic het proberen waard, maar enkel en alleen omdat ie slechts $1.00 kost. Hierdoor kan je zelfs de tweede issue nog uitproberen zonder al te duur uit te komen, maar als die volgende issue niet een heel stuk beter gaat worden, kan deze reeks beter vermeden worden…

Freelancers #1 bij Archonia.com


Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


One Comment


  1. avatar
     
    Koerian

    Ik wist nooit goed of ze er nu mee aan het lachen waren, of het een persiflage was of niet.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.