Random Article


The Hypernaturals #5

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: , ,
 
Universum:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Clone 21 is een erg leuk karakter

Op zijn slechtst


Als er dan toch iets moet zijn: zonder de vorige issues kan je dit absoluut niet volgen.


In de vijfde issue van The Hypernaturals gaan de Hypers op zoek naar “Chernovski”, een naam die in hun eerdere onderzoeken naar boven kwam. Hun zoektocht leidt hen naar Clone 21, die in feite echt niet gevonden wil worden…

0
Posted 13/11/2012 by

 
Full Article
 
 
Don’t you do anything girlie! She out-classes you so bad, you…
GUHHHKKK

Naar goede gewoonte beginnen we ook deze vijfde issue van The Hypernaturals met een flashback naar het verleden. Ditmaal is het de beurt aan Poul en leren we zijn achtergrondverhaal een beetje kennen. Hierin wordt meteen duidelijk dat hij zeker en vast een heel sterk karakter is, niet letterlijk zoals Clone 45, maar wel figuurlijk. Hij is enorm intelligent en kan zwarte materie manipuleren en controleren op een fysisch niveau. Geen wonder dat hij een van de beroemdste en beruchtste Hypernaturals zou worden.

De Hypers gaan op zoek naar “Chernovski“, een naam die in hun eerdere onderzoeken naar boven kwam. Er zijn verwijzingen naar die naam in de Quantinuum-database, maar ze zijn zwaar beveiligd. Ze kunnen er vanop afstand niet aan en zullen dus in persoon naar de fysieke locatie van de Quantinuum-AI gaan. Voor de rookies, Shoal en Halfshell, is dit een enorme ervaring en eer. Hiermee duiden de schrijvers nog maar eens aan dat het contrast tussen de teamleden van het huidige Hypernaturalsteam toch wel erg groot is. Er zijn de ervaren Clone 45, Poul en Bewilder voor wie alles doodnormaal lijkt, en dan zijn er de rookies die nog compleet van niets weten. Dit levert toch wel een leuke dynamiek op.

“Chernovski” blijkt te verwijzen naar een gebeurtenis waar het vierde Hypernaturalsteam mee te maken kreeg in 19 A.Q. (we zijn nu in het jaar 100 A.Q. — Anno Quantinuum). Clone 21, een voorloper van de huidige, maakte deel uit van dat team en die kloon was toch wel heel speciaal. Want zij is de enige ooit, die uit de sequence was gestapt. De Clones hebben normaal gezien een collectief geheugen en zijn aan elkaar gelinkt door middel van de sequence, maar zij is een zwart gat, een onbekende variabele. Niemand weet waar ze is, maar daar zal het team nu dan toch achter moeten komen als ze ooit verder willen geraken in hun zoektocht naar het verdwenen Centennial-team. Ondertussen pleegt Stellerator – ook een oudgediende Hypernatural – hoogverraad door de meest gevreesde crimineel Sublime te bevrijden uit zijn gevangenis. Sublime heeft haar beloofd dat ze haar man zou redden als zij hem zou helpen. Maar zoiets loopt natuurlijk nooit goed af…

Ook deel vijf is wederom sterk en Abnett en Lanning (Guardians of the Galaxy) bevestigen nog maar eens dat ze weten hoe ze goede sciencefictioncomics schrijven. De ontwikkelingen met Clone 21 zijn dramatisch en de cliffhanger is super. Tegelijkertijd loopt dan ook nog eens het verhaal van Sublime en Stellerator er langs. Dit alles zorgt voor twee spannende verhaallijnen die ongetwijfeld op een bepaald moment zullen samensmelten tot één episch moment. Tekenaars Andres Guinaldo en Tom Derenick blijven ook op niveau. Hoewel er hier en daar een paneel tussenzit dat er wat gehaast uitziet, blijft het er allemaal prachtig uitzien. Ook het volledige ontwerp van deze comic blijft mooi, de fictieve advertenties en andere extra’s blijven een meerwaarde bieden en zijn echt wel leuk.

Besluit: ben je een sci-fi fan? Lezen die handel!

The Hypernaturals #5 bij Archonia.com


Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.