Random Article


Iron Man #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een degelijk eerste nummer

Op zijn slechtst


Het tekenwerk schiet hier en daar te kort.


Iron Man staat voor een keerpunt in zijn leven en één van zijn aartsvijanden komt terug in beeld. Dit is dus een uitgesproken moment voor nieuwe grootse avonturen voor onze ijzeren vriend in deze nieuwe nummer #1 van Marvel NOW!…

0
Posted 09/11/2012 by

 
Full Article
 
 

Iron Man is de eerste superheld die een nieuwe solotitel krijgt binnen de Marvel NOW!-relaunch. Dat de hoofdrolspelers van de ultieme blockbuster van afgelopen zomer, The Avengers, ook in deze relaunch hun eigen titel zouden krijgen stond buiten kijf. Maar dat legt de druk op het creatieve team natuurlijk heel hoog. Er zullen hopelijk heel wat “Movie Iron Man“-fans die met deze nummer #1 een uitgesproken kans zien om ook eens een comic van hun favoriete superheld uit te proberen. Tegelijkertijd heeft de ijzeren man over de jaren heen natuurlijk ook heel wat comicfans vergaard en ook zij moeten tevreden gesteld worden.

Het verhaal begint met Iron Man die nog even filosofeert ten gevolge van de gebeurtenissen van het mega-event Avengers Vs X-Men. Er wordt niet meteen een bepaalde gebeurtenis aangehaald, maar de eerste twee pagina’s geven de gemoedstoestand van Tony Stark weer zonder dat je echt moet weten wat er allemaal gebeurd is de afgelopen maanden. Daarna maken we kennis met de rijke playboy zoals we hem ook kennen uit de films. Tony zit in M.J.’s bar in New York en is een blonde griet aan het versieren. De dialoog doet je meteen aan Robert Downey Jr. denken. Herkenningspunten voor de nieuwe lezers zijn er dus al direct. Maar het duurt niet lang of het feestje is uit. Tony ontvangt een verontrustend bericht van Maya Hansen, de uitvindster van de Extremis-formule. Voor ze werd vermoord, was ze ontvoerd door de terroristencel A.I.M. en werd ze gedwongen om de Extremis-formule na te maken en af te geven. Het is nu dus aan Iron Man om dit gevaar af te wenden en de strijd aan te gaan met A.I.M. en hun door het Extremis-virus opgepompte soldaten.

In grote lijnen gezien is dit een degelijke nummer #1, maar het is geen echte knaller. Kieron Gillen (X-Men) schrijft hier een degelijk verhaal, maar levert voorlopig nog allemaal opzet. Er is nog niet meteen iets dat je echt vastgrijpt en halsreikend doet uitkijken naar het volgende nummer. Iron Man staat voor een keerpunt in zijn leven en één van zijn aartsvijanden komt terug in beeld dus is dit een uitgesproken moment voor grootse avonturen. Voorlopig voelt het echter nog niet groots aan. Gillen moet het natuurlijk wat rustig aan doen om de nieuwe lezers niet te overdonderen, maar er had toch iets meer power in mogen zitten.

Het tekenwerk van Greg Land (Uncanny X-Men) kent zijn ups en zijn downs. Iron Man ziet er fantastisch uit in zijn harnas en de actie- en vliegscènes zijn absoluut prachtig om naar te kijken. De A.I.M.-soldaat die in de vlammen staat is een subliem, dreigend paneel zoals je er niet al te veel te zien krijgt. Echter wanneer er gewone gezichten in beeld komen schiet Land toch wel wat te kort. Bijna iedereen heeft zijn ogen dicht en kijkt geconstipeerd. Dit valt toch echt wel op en dat is erg jammer, want het biedt een schril contrast met het coole nieuwe geel-zwarte harnas van Iron Man.

Besluit: deze Iron Man #1 is geen knaller van formaat maar het biedt wel een redelijk goed instappunt voor nieuwe lezers en kan toch ook de oude lezers nog bekoren. Er zit duidelijk potentieel in en hopelijk gaat het verhaal vanaf het volgende deel dan ook echt van start…

Iron Man #1 bij Archonia.com


Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.