Random Article


Wonderland #4

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $ 2,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Prachtig tekenwerk

Op zijn slechtst


Enige voorkennis vereist


De serie Wonderland van uitgeverij Zenescope is al aan haar vierde deel toe. Topschrijver Raven Gregory vertelt ons hierin meer over de avonturen van Calie en Violet Liddle…

0
Posted 08/11/2012 by

 
Full Article
 
 
So many secrets, so many lies but now I know the truth, now I know the madness.

De serie Wonderland van uitgeverij Zenescope is al aan haar vierde deel toe. Topschrijver Raven Gregory (Grimm Fairy Tales) vertelt ons meer over de avonturen van Calie en Violet Liddle. Tekenaar Sheldon Goh (Alice in Wonderland) mag het verhaal begeleiden met zijn tekenwerk.

Calie Liddle, de dochter van Alice, heeft al heel wat meegemaakt in haar leven. Als tiener stapte ze in de voetsporen van haar moeder en werd ze naar Wonderland gehaald. Wonderland is een land dat wordt overspoeld door gekheid. Sinds haar bezoek wil deze gekte haar niet meer los laten. Haar broer Johnny wordt helemaal opgeslokt door Wonderland en hij neemt zelfs de identiteit van de Mad Hatter over. Het enige waar hij nu aan kan denken is mensen vermoorden en vooral … zijn zus laten boeten. In de serie Escape from Wonderland wist Calie haar broer te verslaan en trok ze met haar dochter Violet ver weg van haar geboortestad…

Maar zelfs na kilometers reizen weet Wonderland haar en haar dochter te vinden. In het vorige deel zagen we hoe de inwoners van het dorpje Daresbury werden overgenomen door de gekheid en Violet ontvoerden. Johnny Liddle wou Violet vermoorden om zo zijn terugkeer tot de echte wereld te kunnen maken. Gelukkig wist Calie haar dochter te bevrijden. Opnieuw zijn de twee op de vlucht. Als ze aankomen in hun huis worden ze opgewacht door Harold, het vriendje van Violet. Harold is echter ook bezeten door Johnny. Hij weet Violet naar zich toe te lokken zodat Johnny ook haar kan beïnvloeden. Terwijl Harold Calie probeert te vermoorden, zet Violet de hoed van de Mad Hatter op. Nu kan Johnny Violet kennis laten maken met de gekte en haar zo helemaal beïnvloeden.

Calie kan Harold te slim af zijn maar nu moet ze haar dochter weer proberen te redden en vooral haar broer tegenhouden voor hij zijn terugkeer kan maken.

Raven Gregory breidt weer een goed vervolg aan zijn verhaal. Al sinds de eerste verhalen rond Wonderland is de schrijver hierbij betrokken, waardoor de continuïteit heel goed bewaard blijft. Gregory kent de wereld van Wonderland zeer goed en weet dan ook weer een heel oerdegelijk verhaal op te bouwen. Dit vierde deel is daar een zeer goed voorbeeld van. Het verhaal blijft verrassen en blijft daardoor zeer boeiend.

Het tekenwerk van Sheldon Goh is echter het hoogtepunt van dit nummer. Het niveau van detail en afwerking is hoog. Het grootste gedeelte van het verhaal speelt zich af in een droomwereld en zodra we deze betreden wordt het tekenwerk echt indrukwekkend. Hierdoor geraak je als lezer helemaal betrokken in de comic en is het alsof je zelf in deze droomwereld bent. Het hoogtepunt is de twee pagina’s tellende tekening van Calie en Johnny die oog in oog met elkaar staan. Deze tekening alleen al is de waarde van deze comic dubbel en dik waard.

Wonderland #4 is een prachtig vervolg van deze nieuwe serie van Zenescope. Het verhaal blijft boeiend en het wordt overgoten met prachtig tekenwerk. Deze comic en de serie in zijn geheel blijven dus een echte aanrader…

Wonderland #4 bij Archonia.com

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.