Random Article


Punisher: War Zone #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Rucka bevestigt zichzelf als schrijver van The Punisher

Op zijn slechtst


De tekenstijl faalt


De Punisher wordt ervan beschuldigt enkele politieagenten vermoord te hebben tijdens zijn laatste “jacht” en hij wordt dan ook meer dan ooit gezocht door justitie en de overheid. De Punisher heeft tijdens zijn laatste missie dan ook nog eens één van Spider-Man zijn webshooters gebruikt en dat stemt de Avenger niet bepaald goed gezind…

1
Posted 02/11/2012 by

 
Full Article
 
 
I don’t want to hurt you… but you’re not giving me a choice.

In principe volgt deze Punisher: War Zone, een vijfdelige minireeks, op de onlangs geëindigde Punisher-reeks die ook geschreven werd door Greg Rucka. Maar de schrijver schetst een duidelijk beeld van huidige status quo van Frank Castle — beter bekent als The Punisher  in een paar  eenvoudige intropanelen en met behulp van enkele kleine verwijzingen naar het verleden in de dialogen tijdens deze eerste issue. Meer heeft een nieuwe lezer niet nodig om toch te kunnen volgen in deze nieuwe reeks, maar voor de vaste lezers geeft het toch ook voldoende houvast zodat het voor hen toch aanvoelt als een onderdeel van het grotere geheel.

De Punisher wordt ervan beschuldigt enkele politieagenten vermoord te hebben tijdens zijn laatste “jacht” en hij wordt dan ook meer dan ooit gezocht door justitie en de overheid. Maar ook voor Spider-Man is de maat vol. De Punisher heeft tijdens zijn laatste missie één van Spidey’s webshooters gebruikt en dat stemt de Avenger niet bepaald goed gezind. Hij confronteert Castle dan ook en er volgt een heel leuk gevecht tussen de twee. Hierin zien we dat ondanks dat de Punisher geen superkrachten heeft, hij toch best wel zijn mannetje kan staan als het nodig is. De Punisher kan dan ook ontkomen maar voor hij verdwijnt eigent hij zichzelf opnieuw één van Spideys webshooters toe. Spider-Man is dan ook heel erg gefrustreerd hierover. Hij vindt het hoog tijd dat de Punisher eindelijk eens op het matje wordt geroepen en roept de Avengers samen om hen te overtuigen hem te helpen met het inrekenen van deze psychopaat.

Hij krijgt echter niet onmiddellijk de verhoopte steun van zijn mede-teamleden. Captain America geeft hem wel gelijk, maar de meningen zijn niet unaniem, vooral de onverschilligheid van Iron Man valt op. Uiteindelijk wordt er toch besloten om de Avengers in te schakelen om Frank Castle eindelijk eens op het matje te roepen…

Greg Rucka heeft er een alom geprezen run opzitten van The Punisher en is dus wel bekend met het karakter. Het verhaal dat hij hier brengt is gewoon goed. Geen prijswinnende topper, maar degelijk en vermakelijk. Het tekenwerk van Carmine Di Giandomenico (Spider-Man: Noir) schiet echter te kort. De gevechtsscène tussen de Punisher en Spider-Man is nog goed gebracht, maar wanneer dan de vergadering van de Avengers in beeld wordt gebracht, loopt het toch wel mis: vreemde gezichten, eigenaardige lichaamsbouw, weinig dynamiek en met momenten vreemde perspectieven. Dit zet toch wel een serieuze domper op deze comic die in de handen van een andere tekenaar toch wel gemakkelijk een ster meer zou verdienen.

Wil je eens iets lezen The Punisher of ben je een verstokte fan van het personage, dan is deze vijfdelige reeks wel de moeite om eens uit te proberen. Ben je echter niet geïnteresseerd in Frank Castle’s doen en laten, dan zal deze comic je ook niet van gedachten doen veranderen.

PUNISHER WAR ZONE #1 (OF 5) bij Archonia.com

 

 

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


One Comment


 1. avatar
   
  Waldojeffers

  Net gelezen deze comic en ik ben er wel heel blij mee, zeker als fan van Greg Rucka’s Punisher-reeks. Want eigenlijk had deze Limited Series even goed gewoon issues 17-21 van die reeks kunnen zijn. Waarom dat uiteindelijk niet zo is, weet ik niet met zekerheid maar ik vermoed dat Marvel Now’s Thunderbolts de reden is. Dat is alleszins de reden dat Rucka moest stoppen met Punisher.

  De tekenstijl dan: dat is natuurlijk moeilijk te beoordelen. In het oorspronkelijke plan zou Marco Checchetto de reeks tekenen dus Rucka heeft dit vermoedelijk ook geschreven met hem in gedachten. Maar door persoonlijke problemen bij Checchetto ging dat dus niet door. En ja, Di Giandomenico is zeker niet even goed als Checchetto: het is tenslotte een heel andere stijl. Maar ik vind zijn stijl eigenlijk wel passen bij Punisher War Zone. Misschien een tekenaar waar je gewend aan moet raken? Kan er een boel opnoemen die ik een stuk minder vind…

  Nee, ik vond dit echt een geweldige comic, met goede art. ;)

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.