Random Article


A Plus X #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: ,
 
Inkter: , ,
 
Inkleuring: ,
 
Lettering: ,
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Leuke amusante team-ups; pure fun!

Op zijn slechtst


De coverprijs tegenover de belangrijkheid van deze verhaaltjes.


Team-ups blijven leuk en na het succes van de Avengers vs X-Men: VS issues heeft Marvel besloten er nu ook nog mee verder te gaan. In A Plus X zullen we telkens twee verhaaltjes te zien krijgen, en in ieder verhaal is er een team-up tussen een Avenger en een X-Man…

0
Posted 02/11/2012 by

 
Full Article
 
 
W: Cake. Last piece. Somebody’s loss is my gain.
H: MY cake.
W: I don’t think so, bub.

Team-ups blijven leuk en na het succes van de AvX: VS-issues heeft Marvel besloten er nu ook nog mee verder te gaan. De strijd tussen de twee partijen is voorbij en beslecht en de Avengers en de X-Men zijn weer terug goede vriendjes (nu ja, ze proberen mekaar tenminste niet meer constant te vermoorden). Aangezien een belangrijk gegeven van het hele Marvel NOW!-gebeuren de toekomstige samenwerking tussen Earth’s Mightiest Heroes en de mutanten is — denk maar aan Uncanny Avengers — is de meest logische stap als uitgeverij dan ook om teamoverschrijdende team-ups te schrijven. In A Plus X zullen we telkens twee verhaaltjes te zien krijgen, en in ieder verhaal is er een team-up tussen een Avenger en een X-Man.

Eerst aan de beurt zijn Captain America en Cable. We springen even terug in de tijd, met name naar maart 1943. De Tweede Wereldoorlog is nog volop bezig en Captain America en Bucky krijgen een nieuwe missie. De nazi’s zijn grote graafwerken begonnen ergens in Frankrijk en Cap moet er op uit om dit te onderzoeken. Eens aangekomen op de site zien ze Sentinels. Jawel, Sentinels in 1943, in de handen van de nazi’s. En dan komt een toekomstige Cable ook nog eens tevoorschijn. Het is allemaal wat vreemd, maar Dan Slott (Amazing Spider-Man) schrijft een kort maar leuk verhaal. Ron Garney (Wolverine) levert prima tekenwerk af en het geheel vormt een leuke, mooie comic.

In het tweede verhaaltje zien we de Hulk en Wolverine bekvechten over een stuk taart. Inderdaad, taart. De sfeer in het Avengersgebouw is dus duidelijk behoorlijk relaxed en deze humoristische toets van Jeph Loeb (Hulk) is wel leuk. Tot er plots een toekomstige Hulk en Wolverine tevoorschijn komen en de twee superhelden dus in een gevecht verwikkeld zijn met hun toekomstige zelf. Wat is tijdreizen toch leuk! De aanval wordt afgeslagen en Hulk kan terug achter zijn stuk taart aan gaan. Er is echter nog een epiloog die je toch doet nadenken en je eventjes op het puntje van je stoel zet. Dale Keown (The Incredible Hulk) doet waar hij goed in is: vechtende helden met bulkende spiermassa’s tekenen. Ook hier is het totaalplaatje zeer goed te pruimen.

De vraag blijft natuurlijk in welke mate deze verhaaltjes binnen de huidige continuïteit passen en in hoeverre de gebeurtenissen die we hier te zien krijgen van belang zullen zijn tot het grotere geheel. Dat zal uiteraard afwachten worden, maar de cliffhanger uit het tweede verhaal doet in ieder geval toch vermoeden dat er een verhaal in zit op lange termijn. Of zijn dit toch maar kleine hints over dingen die nog gaan komen in andere Marvel NOW!-titels? We komen het vast en zeker binnenkort te weten.

De coverprijs van $3.99 is in feite wat aan de hoge kant voor dit soort comic. Pas op, het tekenwerk van beide verhalen is top en beide schrijvers zetten een leuk verhaal neer, maar het blijven toch nog altijd 2 korte verhaaltjes van 11 pagina’s met niet al te veel diepgang. Misschien is dit bedrag nodig om die creatieve teams te kunnen betalen, maar een $2.99 coverprijs was toch beter geweest om meer lezers te overhalen deze titel ook een kans te geven.

A PLUS X #1 bij Archonia.com


;”>

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.