Random Article


The Incredible Hulk #15

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum:
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Grappig gestoord. Poo flinging monkeys anyone?

Op zijn slechtst


Een gehaast einde van een erg matige reeks


The Incredible Hulk #15 is het laatste nummer uit Jason Aarons run op de reeks en meteen ook het sluitstuk van het driedelige verhaal Hulk United…

4
Posted 29/10/2012 by

 
Full Article
 
 
I’m not a hulk! I’m THE Hulk!

The Incredible Hulk #15 is het laatste nummer uit Jason Aarons (Wolverine) run op Incredible Hulk en het is ook het sluitstuk van het driedelige verhaal Hulk United. Meer dan een jaar geleden zagen we een Hulk die verlost was van zijn eeuwige nemesis/alter ego Bruce Banner. Hulk en Banner waren fysiek gescheiden en leefden volledig gescheiden levens. Voor de Hulk was dit een ware verlossing, Banner daarentegen ging volledig door het lint en stortte de Hulk van het ene avontuur in het andere. In dat jaar heeft de groene gigant dan ook heel veel meegemaakt en dat zorgde voor een aantal leuke momenten maar spijtig genoeg ook voor een heel aantal zwakke issues. Zo zagen we Hulk diep onder de grond bij de Moloids, in de bossen bij Bigfoots, op de bodem van de oceaan, in de sneeuw op Antarctica en zelfs in de ruimte waar hij moest vechten tegen cyborgberen. Gedurende dit alles onderging hij ook vele uiterlijke make-overs want iedere tekenaar had wel zijn eigen interpretatie van de Hulk. Over het algemeen kan deze 15-delige Incredible Hulk-reeks dan ook best omschreven worden als vreemd. En dan volgt natuurlijk natuurlijk de vraag: goed vreemd of slecht vreemd? Dat hangt voor een groot stuk van de lezer af. Wie kan genieten van Aarons humor zal het allemaal wel best OK gevonden hebben, maar als dat je niet ligt, dan zal deze reeks een behoorlijke teleurstelling voor je zijn. Maar laten we even kijken naar deze laatste issue want er gebeurt er toch wel iets heel belangrijks in…

In zijn laatste verhaal pakt Aaron uit met veel humor in zowel zijn dialogen als in de situaties. De cartoony tekenstijl van Palo (Black Panther) past wel bij deze algemene stemming maar echt artistieke hoogstandjes levert dit niet op – tenzij misschien de allerlaatste pagina, dewelke toch wel een mooie Hulk-pose oplevert. Qua verhaal probeert de schrijver een waardig einde te breien maar het voelt toch aan alsof het niet zijn originele planning was om te stoppen na 15 delen. De titel van deze verhaallijn zegt het feitelijk al. Na eerst volledig gescheiden te zijn, zien we in deze laatste drie delen Banner en de Hulk samenwerken als nooit te voren. Terwijl Hulk vecht tegen een legertje Hulk-beesten is Banner in het hoofd van de groene gigant de strijd aangegaan tegen The Vegetable, een gevaarlijke telepaat. Ze nemen dus samen ieder hun deel van de strijd waar, maar nog belangrijker: ze communiceren steeds met elkaar! Dat deze transformatie in slechts drie delen komt, voelt redelijk gehaast aan. Het lijkt er dus op dat de Marvel NOW!-relaunch in het vaarwater is gekomen van Aarons originele planning. Ondanks dit alles is de weg die Aaron heeft afgelegd in 15 delen toch behoorlijk lang, en zoals gezegd waren niet alle delen bepaald goed, maar het eindresultaat van een Hulk en Banner die écht samenwerken is toch wel opmerkelijk. Hopelijk werkt Mark Waid hierop verder wanneer hij volgende maand start met zijn Indestructible Hulk binnen het Marvel NOW!-initiatief.

INCREDIBLE HULK #15 bij Archonia.com


Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


4 Comments


 1. avatar
   
  Dantonse

  Zijn er ook nog reviews van de éérste van deze reeks? En kan je met deze serie met The hulk beginnen?
  • avatar
    
   Arno

   Een review van de allereerste issue vind je via de link: https://www.brainfreeze.be/2011/10/28/review-the-incredible-hulk-1/

   Je kan zeker via deze serie met de Hulk beginnen, maar persoonlijk zou ik aanraden om een maandje te wachten op de nieuwe Indestructible Hulk #1 onder Marvel NOW!, dat alweer een nieuw instappunt biedt. Het personage heeft de laatste jaren al zoveel nieuwe (tijdelijke) richtingen gehad, dat het wat moeilijk wordt om alles op een rijtje te zetten, maar als je de beste verhalen van de afgelopen jaren rond de Hulk wil lezen: bekijk dan eens Planet Hulk en World War Hulk (deze reviews vind je ook terug op Brainfreeze: hier en hier)
  • avatar
    

   Ik zou deze run ook skippen als nieuwe lezer, hij start best goed en eindigt OK maar daartussen is het toch erg zwak. Arno geeft goede suggesties, ofwel even teruggrijpen naar de absolute toppers uit het verleden of even wachten tot volgende maand.
  • avatar
    
   Dantonse

   Ok, bedankt! Ik ha zowiezo not wachten wegens geld gebrek maar ik probeer so feel mogelijk op Te slaan. Merci :)

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.