Random Article


A-Babies vs X-Babies #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum:
 
Coverprijs: $2,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een zeer grappige (en schattige) comic met enkele leuke one-liners

Op zijn slechtst


Het blijft louter een parodie, waardoor de diepgang in het verhaal ver te zoeken is


Na Avengers vs X-Men, is het nu tijd voor A-Babies vs X-Babies. Laat het luiergooien beginnen!

2
Posted 25/10/2012 by

 
Full Article
 
 

Nick Fury, bring in anyone who isn’t grounded or down with the chicken pox. We’re going to kick some X-butt and bring Bucky Bear back home.

Het idee om superhelden te verkleinen tot schattige babyversies is niet nieuw, denk maar aan DC’s Super Jrs. (een mini-Justice League) of Tiny Titans, en natuurlijk Marvels eigen X-Babies, verkleinde klonen van de X-Men afkomstig uit Mojo World. Na het mega-event Avengers vs X-Men nemen deze X-Babies het nog even op tegen babyversies van de Avengers in A-Babies vs X-Babies #1. Het resultaat is een one-shot die op zich niet veel te maken heeft met het event (of zich in het echte Marvel-universum afspeelt), maar wel een enorm leuke spoof comic oplevert.

De plot van deze one-shot is zeer simpel: wanneer baby Captain America in zijn box slaapwel zegt tegen zijn teddybeertjes, ontdekt hij dat zijn favoriet (uiteraard Bucky Bear) vermist wordt. Aan de overkant ziet hij niemand minder dan baby Cyclops met Bucky Bear spelen. Baby Cap roept de Avengers-baby’s bij elkaar en een gigantisch gevecht met Cyclops zijn baby X-Men doet de vredevolle buurt Marvelous Meadows op haar grondvesten daveren. En dan duikt uiteraard de Phoenix nog op.

Erg veel diepgang moet je in een comic als deze niet verwachten, maar toch vind je hier enkele leuke sneren naar het AvX-event en vooral een paar grappige one-liners en plaatjes (vooral baby Galactus moet je gewoon eens gezien hebben). Schrijver/covertekenaar Skottie Young (New X-Men) en het Japanse tekenteam van Gurihiru Studios (Power Pack) leveren gewoon een plezante, knappe comic af die bij menig lezer een glimlach zal toveren en meermaals doet terugdenken aan (maar misschien nog net niet het niveau bereikt van) de hilarische Mini Marvels door Chris Giarusso.

Kortom, A-Babies vs X-Babies #1 is een leuk tussendoortje voor eender welke Marvelfan, jong en oud.

A-Babies vs X-Babies #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


2 Comments


  1. avatar
     
    Simon Shepherd

    Deed me vooral denken aan een recente aflevering (USA) van South Park…. Cartman SMASH!!! :-D

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.