Random Article


Marvel NOW! Point One #1

 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De comic doet wat het moet doen: bijdragen tot de hype rond Marvel NOW!

Op zijn slechtst


Meer dan een sampler is het niet...


Point One biedt zes introducties tot evenveel nieuwe Marvel NOW! reeksen…

2
Posted 19/10/2012 by

 
Full Article
 
 

Vorige week ging met Uncanny Avengers #1 Marvel NOW!, de volgende fase van het Marvel-universum, officieel van start. In deze Marvel NOW! Point One #1 worden korte introducties geleverd tot enkele nieuwe reeksen die onder het Marvel NOW!-initiatief van een nieuwe nummer #1 voorzien worden. Dit is dus in feite een sampler comic die ons warm moet maken voor een zestal nieuwe Marvelseries die allen in de komende maanden komen te verschijnen.

Het kaderstuk van de comic werd geschreven door Nick Spencer (Morning Glories) met tekeningen van Luke Ross (Captain America) en bevat een teaser voor de nieuwe Secret Avengers-reeks. In dit deel wordt een door defensieorganisatie S.H.I.E.L.D. gevangengenomen man, die claimt uit de toekomst afkomstig te zijn, ondervraagd door nieuwe agenten Nick Fury, Jr. (jaja, de zoon van, die voor de gelegenheid verdacht veel lijkt op acteur Samuel L. Jackson) en Phil Cheese” Coulson. De mysterieuze man waarschuwt Fury Jr. voor een gigantische dreiging dewelke plaatsvindt in de nabije toekomst. Dit alles leidt tot de S.H.I.E.L.D.-agent zijn nieuwe missie in Secret Avengers #1.

Terwijl de ondervraging nog steeds aan de gang is, schakelen we over naar een kort deel van het nieuwe oorsprongsverhaal van Peter Quill, alias Star-Lord, geschreven door Brian Michael Bendis (Avengers) met tekeningen van Steve McNiven (Civil War). Het biedt echter maar een stukje van het verhaal, dat pas in februari in zijn geheel zal verteld worden in Guardians of the Galaxy #0.1. Hierna krijgen we meteen Sam Alexander, de nieuwe Nova, zijn eerste gevecht met Diamondhead te zien, een oude villain van zijn voorganger Richard Rider. Het Hulk-team van Jeph Loeb en Ed McGuinness toont weer waarom ze zo goed kunnen samenwerken, hoewel het nu al zeer duidelijk wordt dat de jongere Nova (vermoedelijk vernoemd naar Loeb zijn overleden zoon, Sam) misschien een net iets te enthousiast en praatgraag kereltje is.

Dennis Hopeless (X-Men: Season One) brengt ons de terugkeer van de geniale uitvinder en mutant Forge, voor het laatst gezien als een gek geworden schurk in Astonishing X-Men. Hij wordt geconfronteerd door de ondergedoken toekomstsoldaat Cable, en deze ontmoeting leidt rechtstreeks tot de nieuwe Cable & X-Force #1. Tekenaar van dienst is in deze intro echter niet Salvador Larroca, maar Gabriel Hernandez Walta (Astonishing X-Men). Veel gebeurt er echter niet, maar het kan natuurlijk wel interessant zijn om deze personages opnieuw te zien samenwerken in de reeks.

De beste verhalen uit deze sampler moeten echter wel deze rond Ant-Man, door Matt Fraction (Fear Itself) en Mike Allred (Madman), en de Young Avengers, door Kieron Gillen (Journey into Mystery) en Jamie McKelvie (Phonogram), zijn. Zijn poging om een nieuw team jonge Avengers samen te stellen, brengt de verjongde Loki naar een ontmoeting met America Chavez, de nieuwe Miss America. Het loopt niet zo goed af, wat veel leuks beloofd voor de nieuwe Young Avengers-reeks. Het samenbrengen van de originele Avengers was de oudere Loki zijn zelfverklaarde “grootste hit”, benieuwd hoe deze jongere versie hierin slaagt. De reünie van het team achter Phonogram doet alvast terugdenken aan de Imagereeks, en happen naar meer.

Het kortverhaal rond Scott Lang, de tweede Ant-Man, een Avenger en ex-lid van de Fantastic Four, is dan weer het meest complete verhaal uit de hele sampler. Hierin zien we Lang zijn vernieuwde motivatie als superheld: wraak nemen op Doctor Doom voor de dood van zijn dochter, Cassie (als Stature een ex-lid van de Young en Mighty Avengers) in The Children’s Crusade. Zoals we van een Ant-Man kunnen verwachten, start hij kleinschalig. Hij bezoekt een Latveriaanse kunsttentoonstelling (waar ook Johnny Storm en de toekomstig Miss Thing aanwezig zijn), met leuke gevolgen. Voor de rest, zullen we moeten wachten op FF #1.

Marvel NOW! Point One doet louter wat het moet doen en dat is de lezers klaarstomen voor enkele minder grote reeksen uit Marvels nieuwe fase. Voelde je al de hype voor de nieuwe series? Dan dragen deze kortverhalen daartoe bij. Zo niet, zal ook niets in deze comic je overtuigen van het tegendeel. Op misschien het stukje rond Star-Lord na, zullen deze kortverhalen overigens niet opgenomen worden in de eerste delen van elke nieuwe reeks. Voor de completisten onder ons, valt het dus aan te raden deze sampler op te pikken (de comic zal achteraf wel traditiegetrouw gesplitst en opgenomen worden in de respectievelijke bundelingen).

Marvel NOW! Point One #1 bij Archonia.com

 

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


2 Comments


 1. avatar
   
  Waldojeffers

  Tja, als meer dan een introductie voor 6 nieuwe comics kan je dit inderdaad niet zien. Voor mij heeft het me wel overtuigt van Young Avengers, FF en Nova. De eerste twee spreekt voor zich; Arno gaf dit ook al correct aan in de review. Nova dan lijkt te zijn wat ik had verwacht: een verhaal over een jonge superheld die vol van vertrouwen is. Kan best boeiend zijn om te zien hoe hij daartoe is gekomen.

  Het Secret Avengers-gedeelte (Nick Fury jr-deel) lijkt mij ook verrassend leuk, neigt meer naar een spionage-reeks dan echt superhero. Geen idee of Spencer hier de juiste man voor is, maar Brubaker bewees al eerder dat zulke reeksen werken bij Marvel. Cable & X-Force (Forge-deel) lijkt een reeks met potentieel: boeiende aanzet maar zegt bar weinig over de comic zelf.

  Guardians of the Galaxy (Peter Quill-deel) vond ik persoonlijk het minste. Tekeningen van McNiven waren natuurlijk topniveau maar het verhaal lijkt me wat een cliché-oorsprongsverhaaltje te zijn. Beetje ontgoochelend. Denk niet dat ik deze zou volgen, tenzij er een crossover met Nova komt.
 2. avatar
   
  Ctulu

  Ik ben meer en meer aan het twijfelen over die Cable & X-Force. De meeste reviews van NOW! Point One #1 zeggen dat het potentieel lijkt te hebben maar toch … Ik heb een beetje schrik dat als ik deze als abo neem ik andere X-titels er ga moeten bijzwieren. Ik ben zowieso alleszinds van plan om (New) Avengers te volgen dus kan ik mischien beter in dat gedeelte van het Marvelversum blijven.

  Anderszijds kan je stellen dat ze met Marvel Now! net de grenzen trachten te vervagen tussen de X-series en de rest… Gingen de Uncanny Avengers niet jagen op Cable en z’n companen?

  Pffft choices :p

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.