Random Article


NYCC 2012: Marvel NOW! – Guardians of the Galaxy en Nova

 


2
Posted 16/10/2012 by

Zeer verrassend is het niet, maar desalniettemin is het leuk nieuws. Op de New York Comic Con bevestigde Marvel eindelijk officieel de nieuwe reeksen voor hun kosmische helden Guardians of the Galaxy en Nova onder het Marvel NOW!-initiatief.

Na hun recente herintroductie in Avengers Assemble, verkrijgen de Guardians of the Galaxy, die in 2014 het Marvel-filmuniversum zullen vervoegen, een nieuwe reeks door schrijver Brian Michael Bendis (Avengers, Ultimate Spider-Man) en tekenaar Steve McNiven (Civil War, Old Man Logan). Zowat alle leden uit het tweede volume van de serie, die in 2008 werd opgestart door Dan Abnett en Andy Lanning (Annihilation), keren terug, na hun tijdelijk uiteenvallen in het kosmische event The Thanos Imperative (2010). Het draait hier om een schijnbaar uit de dood teruggekeerde Peter Quill, alias Star-Lord, Gamora, Rocket Raccoon, Drax the Destroyer en natuurlijk Groot. De eerste cover toont echter ook aan dat niemand minder dan Tony Stark, beter bekend als Iron Man, het team zal vervoegen voor een tour of duty (en dat in een gloednieuw ruimteharnas).

De Guardians zullen optreden als intergalactische beschermers en ontdekkingsreizigers die de aarde zullen verdedigen tegenover een heel resem buitenaardse beschavingen. “Voor buitenaardse rassen als de Kree of de Spartoi,” vertelt Bendis, “lijkt de aarde op een gekkenhuis. Wij lijken een achtergestelde soort die steeds maar om zelfzuchtige redenen het tijd/ruimte continuüm verstoren“. De Guardians beslissen dan dat de aarde off limits is voor buitenaardse rassen, die in het verleden regelmatig onze planeet probeerden te veroveren, vernietigen of experimenten uitvoerden op onze levensvormen. Ook willen de leden van het team zelf de aarde niet aanraken, maar dit loopt natuurlijk niet altijd even vlotjes. Guardians of the Galaxy zal volgende week van start gaan met een vernieuwd oorsprongsverhaal voor Star-Lord in de one-shot Marvel NOW! Point One en Guardians of the Galaxy #0.1 in februari. De nieuwe nummer #1 volgt dan in maart 2013.

Ook de nieuwe Nova, die we al zagen opduiken in Avengers vs X-Men, krijgt een herintroductie in Marvel NOW! Point One en een eigen soloreeks in februari door Jeph Loeb en Ed McGuinness, die al regelmatig samenwerkten aan bijvoorbeeld Avengers: X-Sanction, Superman/Batman en Hulk. Na de schijnbare dood van de klassieke Nova, Richard Rider, in The Thanos Imperative, is deze nieuweling onder de helm de jonge Sam Alexander, een lid van het Nova Corps die we al kennen uit de Ultimate Spider-Man-animatiereeks.

De laatste jaren leken Marvels kosmische reeksen zich af te spelen in een zeer verre, aparte uithoek van het Marvel-universum. Onder Marvel NOW! zal dit niet langer het geval zijn en zullen we zowel de Guardians of the Galaxy als Nova regelmatiger zien samenwerken met de Avengers en Co.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


2 Comments


 1. avatar
   
  Waldojeffers

  Best leuk nieuws dit eigenlijk. De vorige reeksen van zowel Nova als GotG vond ik zeer goed maar dit wordt natuurlijk wat anders. Op zich ben ik wel geboeid door beide reeksen maar twijfel ik meer over GotG. Zo vind ik de toevoeging van Iron Man echt niet nodig: lijkt eerder alsof die er is om de reeks toch maar een grote naam mee te geven. Ook de manier waarop Bendis GotG & Thanos schrijft in Avengers Assemble is wat mij betreft geen geruststelling dus ik weet het nog zo niet.

  Nova is iets anders. Ook daar weer weg van de vorige reeks maar dat is eigenlijk ergens niet zo’n slecht idee. Na The Thanos Imperative kreeg Richard Rider een goed en passend einde. Je kreeg het gevoel dat zijn verhaal rond was. Dat er een nieuwe Nova komt onder de naam van Sam Alexander stoort me dus niet echt. Zeker niet gezien ik altijd wel een zwak heb gehad voor de teen heroes dus deze probeer ik wel. Ondanks het feit dat ik de laatste tijd weinig echt goeds van Jeph Loeb heb gezien. Ik vermoed overigens wel dat deze Nova ook duidelijk naar zijn eigen (overleden) zoon verwijst dus dat kan misschien wel een motivatie voor hem zijn om hier een topreeks van te maken.

  Toch nog 1 ding. Het verbaast mij wel dat zowel Thanos & Peter Quill wel uit het Cancerverse wegkonden en dus nog leven terwijl Richard Rider er niet meer is. Beetje vreemd dat!
 2. avatar
   
  Flandria

  Van mij had de Nova reeks gerust mogen verder gaan met de broer van Richard Rider, maar misschien komen we die nog tegen in de reeks?

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.