Random Article


NYCC 2012: Marvel Season One graphic novels voor Thor, Iron Man en Wolverine

 


0
Posted 12/10/2012 by

Terwijl Marvel NOW! het Marvel-universum een geheel nieuwe richting wenst uit te sturen, wordt er in de Marvel: Season One-lijn van originele graphic novels teruggekeken naar de oorsprongsverhalen van de uitgeverij haar bekendste helden uit de jaren 60 en 70. De verhalen uit Season One leveren moderne updates van verhalen die inmiddels oorspronkelijk 50 jaar oud zijn (alsook keer op keer opnieuw verteld worden) en de boeken bevatten als extraatje tevens ook het nieuwste hedendaagse instappunt voor elk personage/team. Eerder verkregen we zo al updates voor de Fantastic Four, de X-Men, Daredevil, Spider-Man, de Hulk, Ant-Man en Dr. Strange. Op New York Comic Con 2012 kondigde de uitgeverij alweer drie nieuwe graphic novels aan voor volgend jaar. Niet toevallig draait het hier om drie personages die allen in 2013 hun eigen film zullen dragen: Iron Man, Wolverine en Thor.

Iron Man: Season One, een update van Tony Stark zijn eerste optreden in Tales of Suspense #39 (1963), zal worden geschreven door Howard Chaykin (Black Kiss) en geïllustreerd door Gerard Parel (The Marvels Project) en verschijnt in april, vlak voor Iron Man 3.

Wolverine: Season One, een verhaal dat een synthese moet bieden van Logan zijn zeer uitgebreide vroege leven en verschijningen in onder meer The Incredible Hulk #180-181 (1974), Weapon X in Marvel Comics Presents #72-84 (1991) en Origin #1-6 (2001-02), wordt geschreven door het Supernatural-schrijversteam Ben Acker en Ben Blacker met tekeningen van Salvador Espin (Deadpool). De graphic novel verschijnt in juni, een maand voor Wolvie’s tweede soloavontuur op het grote scherm in The Wolverine.

Thor: Season One levert dan weer een update van de dondergod zijn oorsprong in Journey into Mystery #83 (1962) en The Mighty Thor #159 (1968). Matthew Sturges (Jack of Fables) schrijft, Pepe Larraz (The Mighty Thor) tekent en de graphic novel verschijnt in oktober, vlak voor de filmsequel Thor: The Dark World.

Bij alledrie de verhalen lijkt het een gegeven dat de eerste issues van Iron Man, Thor: God of Thunder en Savage Wolverine onder Marvel NOW! als extraatjes zullen worden bijgevoegd. Ondertussen blijft het ook nog wachten op de officiële release van The Avengers: Season One door Peter David (The Incredible Hulk) en Andrea DiVito (Thor). Deze graphic novel is momenteel enkel verkrijgbaar in een pakket met The Avengers-film bij het Amerikaanse Walmart. Vermoedelijk zal ie in maart, 2013 pas apart in de winkels liggen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.