Random Article


Soulfire Volume 4 #2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het tekenwerk van DeBalfo en de inkleuring door Ruffino

Op zijn slechtst


Kort wegens te lang gevecht


Grace is er niet meer. In Soulfire Volume 4 #2 wordt ze bezeten door Oris, een magische entiteit die in staat is om grote gruweldaden te verrichten…

0
Posted 06/10/2012 by

 
Full Article
 
 
I am not Grace. I am Oris. And what you see before you is a shrine to the great chaos of all creation.

Malikai, Sonia, Benoist, P.J. en Pili gaan op zoek naar Grace in New Pompeii. Er waren berichten dat Grace zich hier schuilhoudt in een verlaten kerk. De locatie wordt snel gevonden en ook Grace vinden ze snel. Maar Grace zit op een berg lijken en ziet er helemaal anders uit. Met verstomming geslagen kijkt de groep naar hun vriendin, die nu zo anders is. Grace verklaart dat ze niet langer Grace is, maar Oris, een vertegenwoordigster van de chaos. De lijken komen terug tot leven en als zombies vallen ze de groep aan. Dit gevecht neemt ongeveer de helft van deze tweede issue van het vierde volume van Soulfire in beslag. En hoewel dit een goed gebracht gevecht is — zowel grafisch als in vertelling — zorgt dit er voor dat de comic korter lijkt dan hij is. We komen gaandeweg een beetje meer te weten over wat er aan de hand is met Grace, maar verder gaat het verhaal niet echt vooruit in deze issue…

Het tekenwerk van Mike DeBalfo (Grimm Fairy Tales covers) is goed maar niet geweldig. Er is niet altijd evenveel detail in de gezichten, maar de lijnen zijn duidelijk en hij brengt ook veel variatie in zijn panelen, wat uiteindelijk toch een mooi totaalplaatje oplevert. De paginavullende cliffhanger is werkelijk een feest voor het oog. De inkleuring door  Nei Ruffino (Supergirl, Green Lantern) is heel kleurrijk en fris, maar ook donker en grauw waar het moet. Schrijver J.T. Krul (Green Arrow, Teen Titans) brengt leuke dialogen tijdens het gevecht, maar veel draagt het allemaal niet bij tot het verhaal. Het mag wat sneller vooruit gaan, zeker omdat er waarschijnlijk weer maar 7 tot 8 issues zullen zitten in dit volume.

Er werd aangegeven bij de aankondiging van Soulfire Volume 4 dat dit een goed instappunt zou zijn voor nieuwe lezers. Dit is echter niet het geval. De eerder genoemde vriendengroep bestaat nu al een paar volumes en ze hebben dus een bepaalde onderlinge dynamiek. Zij kennen elkaar erg goed, en zij die Soulfire al ruime tijd volgen, kennen de karakters ook goed. Maar voor nieuwkomers is het toch een beetje bevreemdend. Dit heeft als gevolg dat het een heel leuke comic is voor vaste lezers, maar nieuwe lezers gaan het hoogstwaarschijnlijk een heel pak minder vinden. Dit probleem hadden we ook al aangekaart in onze review van #1, en het is met dit tweede deel dus niet verbeterd. Het is dan ook echt aangeraden dat voor je begint met Volume 4, je toch tenminste de Soulfire Primer er even bijhaalt, ofwel de vorige volumes integraal leest.

 SOULFIRE VOL 4 #2 bij Archonia.com


Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.