Random Article


Idolized #2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het tekenwerk en de inkleuring

Op zijn slechtst


Verhaal kan en mag wat origineler


We beginnen met het einde. Op een paginavullend paneel zien we onze heldin, Joule, knielend zittend — verslagen. Haar kleren zijn gescheurd, haar gelaat vertoond een uitdrukking van verbazing en ongeloof. Achter haar liggen nog enkele superhelden. Ook zij hebben duidelijk een pak slaag ontvangen. Op dat moment, denkt Joule terug aan New York City, vier maanden geleden…

0
Posted 05/10/2012 by

 
Full Article
 
 
Can’t sleep. Thoughts racing. Keep moving. Keep working.

We beginnen Idolized #2 met het einde. Op een paginavullend paneel zien we onze heldin, Joule, knielend zittend — verslagen. Haar kleren zijn gescheurd, haar gelaat vertoond een uitdrukking van verbazing en ongeloof. Achter haar liggen nog enkele superhelden. Ook zij hebben duidelijk een pak slaag ontvangen. Op dat moment, denkt Joule terug aan New York City, vier maanden geleden…

Toen stond zij immers nog als deelneemster op de set van een realitytelevisieprogramma: Superhero Idol, waarin ‘s werelds eerste superheldenidool verkozen zou worden. Ze moest test na test doorstaan, zowel fysiek als mentaal. Alle deelnemers kregen het zwaar te verduren en de commentaren van de jury waren zonder medelijden. Op die manier werden de duizenden kandidaten herleid tot slechts 198 overblijvers. Terwijl de meesten onder hen op zoek waren naar hun five minutes of fame en tussen de opnames door ervan profiteerden om te feesten, was Leslie (Joule) vastbesloten om er iets van te maken. Ze bleef keihard doorwerken en werd zo een beetje het buitenbeentje van de groep. Maar haar tactiek werkte. Want van de 198 bleven er nog 110 over. Daarna nog maar 60. Dan nog maar 20. En zij was er nog steeds bij. Leslie mag er ook gewoon niet uit liggen. Zij moet de wedstrijd winnen, want enkel zo kan zij de kans krijgen om wraak te nemen op Stasis, de man die verantwoordelijk is voor de dood van haar ouders.

En dan volgt de strijd om een plaatsje in de top 10. Een ultiem gevecht zal bepalen wie er op het laatste moment nog afvalt en wie doorstoot naar de top tien. In dit gevecht nemen de deelnemers het niet meer op tegen robots, maar tegen holografische versies van echte superschurken. En daar ziet zij hem. Hij is het. Stasis! Hoe konden de producers dit weten? Of was het volledig toeval? Joule verliest haar controle en gaat volledig tot het uiterste in haar gevecht met haar aartsrivaal, en dat terwijl heel Amerika meekijkt via het blauwe scherm. En het publiek vindt het fantastisch. Als ze daarna ook nog eens een medekandidaat te hulp schiet zijn de producers (en het publiek) ervan overtuigd: dit is een topkandidate. De top tien wordt bepaald en Leslie is er bij. Maar dan krijgt de presentator een schokkend bericht van de producers…

Het tekenwerk van Micah Gunnell (Shrugged) en Pasquale Qualano (Grimm Fairy Tales, Soulfire: Hope) blijft van een hoog niveau. De vele gezichten in de comic zijn voldoende afwisselend zodat niet iedereen op elkaar lijkt, de belangrijke elementen zijn steeds met het nodige detail afgewerkt en de gevechten zijn vloeiend en geloofwaardig. De inkleuring door David Curiel (Executive Assistant Orchid, Dead Man’s Run) maakt het visuele plaatje volledig af. David Schwartz  (Meltdown, Fathom: Blue Descent) zijn verhaal is momenteel nog redelijk rechttoe rechtaan. In dit deel wil hij Leslie volledig uitbouwen als een sterk karakter die haar mannetje wel kan staan, maar toch ook af te rekenen krijgt met échte gevoelens. Het geheel is niet geweldig origineel en er zitten wel een aantal clichés in, maar toch verveelt de comic niet. Je gaat hem hiervoor niet onuitgelezen neerleggen maar het had toch eigenlijk wel net dat ietsje meer mogen zijn.

Idolized #2 bij Archonia.com

 


 

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.