Random Article


The Incredible Hulk #14

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum: ,
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Paar leuke concepten zoals het legertje Doombots

Op zijn slechtst


Het geheel voelt niet episch genoeg aan.


De vorige issue van Jason Aaron was een verademing in een anderzijds behoorlijk slechte reeks. Zet hij deze opwaartse kwaliteitslift verder in The Incredible Hulk #14?

0
Posted 03/10/2012 by

 
Full Article
 
 
I should smash you. Like you’ve never been smashed before.

In The Incredible Hulk #14 gaat Doctor Doom op bezoek bij Brain Damage Inc. een louche firma die kan helpen om bepaalde karaktereigenschappen van een persoon te veranderen. In hun sales-pitch spreken ze over een lastige baas wat meer losser te maken, kinderen meer gehoorzamer te maken, de irritante kantjes van een echtgenoot wat bijschaven, enz. Ze bieden een volledig gamma van brainscaping (hersenmodellering) aan. Maar Doom wil iets anders. Hij wil iemand dood. Iemand die fysiek niet gedood kan worden. Iemand wiens enige kwetsbaarheid in zijn geest zit. Maar ook daarvoor hebben ze bij Brain Damage Inc. wel een pakket in de aanbieding…

Het was natuurlijk niet Dr. Doom himself, maar één van de Doombots die we ook reeds in de vorige issue zagen. In Afrika, ergens in de Serengeti, zit er namelijk een heel legertje Doombots te wachten op de terugkeer van hun meester. Ondertussen werken ze ijverig verder om een leger te maken voor hem. Op Antarctica, gaan Hulk en the Mad Squad samen op pad om Dr. Doom uit te schakelen. Hulk, die nu volledig samenwerkt met Banner, wil wraak en zal het krijgen ook.

Net wanneer ze de confrontatie aangaan met de Doombots, komt de agent van Brain Damage Inc. ook deelnemen aan het gevecht. Het is op dat moment dat schrijver Jason Aaron (Wolverine) eindelijk nog eens schittert in originaliteit. We gaan een kijkje nemen in de geest van Hulk en zien daar Banner letterlijk achter het stuur zitten. Dit is een originele en leuke manier om via illustraties een beeld te krijgen van de huidige geestestoestand van Hulk. De huurmoordenaar blijkt een krachtige telepaat te zijn en manifesteert zich als een gevaarlijke tegenstander in de geest van de groene gigant. Terwijl Hulk de geestelijke aanval probeert af te weren, slaan de Doombots hun slag…

Deze comic bevat enkele leuke, originele elementen, voldoende actie en heeft een overwegend luchtige toon met redelijk wat dwaze humor en dialoog. Dus op zich heeft het alle elementen om een goede comic te zijn, maar toch blijft er echter iets ontbreken om het écht goed te maken. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de vorige delen in Aarons Hulkverhalen niet bijster goed waren. Want bijvoorbeeld de relatie tussen Hulk en Amanda Von Doom is op zich een leuk gegeven, maar gaat verloren wegens onvoldoende uitwerking. Toch wel spijtig. Hopelijk kan Aaron in het volgende en allerlaatste deel alsnog een hele mooie afsluiter maken alvorens Mark Waid het roer overneemt voor Indestructible Hulk.

The Incredible Hulk #14 bij Archonia.com

 

 

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.