Random Article


Conan the Barbarian #8

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Personages:
 
Coverprijs: $3.50
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De relatie tussen Conan en Bêlit wordt op een geloofwaardige manier verder uitgediept.

Op zijn slechtst


De tekenaar is goed, maar zijn stijl is niet des Conans.


De eerste breukjes in de relatie tussen Conan en zijn piratenkoningin worden zichtbaar in het inmiddels achtste deel van Conan the Barbarian…

0
Posted 24/09/2012 by

 
Full Article
 
 
Conan the Cimmerian is loath to admit it, but he feels the chasm between Bêlit and himself widen.

In Conan the Barbarian #8 bevinden we ons in een nieuwe verhaallijn, samen met Bêlit en Conan in Cimmeria. Het koude noorden is heel wat andere kost dan het warme zuiden dat we terugzagen in de eerste delen van deze reeks. In het vorige deel vernamen we hoe een dubbelganger van Conan door Cimmeria waart en in zijn naam de nederzettingen van allerlei hardwerkende Cimmerianen plat brandt. Dat platbranden doet hij het liefst met de Cimmerianen nog in hun huisjes. Dat kan Conan niet over zijn kant laten gaan. Hij zet dan ook de achtervolging in.

Deze interpretatie van Conan draait om de romance tussen hem en Bêlit, de piratenkoningin. Nu de tortelduifjes zich in het koude thuisland van Conan bevinden worden de eerste barstjes in hun relatie zichtbaar. Brian Wood (DMZ, Demo) zet Bêlit op de voorgrond. Het is duidelijk dat ze moeite heeft om zich aan te passen. Het barre landschap en koude weer is anders dan dat ze gewend is. Het beknelt haar. De mensen zijn onaardig en hebben geen respect voor haar. Conan is ook verandert. Hij is koeler, meer op zichzelf en op de missie die voor hem ligt gefocust. Bêlit heeft moeite om hem bij te benen en dat ergert hem meer dan dat hij wil toegeven. Deze reeks zal nog zo’n 17 issues doorgaan maar het lijkt erop dat het begin van het einde nu al wordt ingezet.

De ergernis wordt niet alleen weergegeven in de teksten van Wood. De nieuwe tekenaar Vasilis Lolos (Pixu) verbeeldt het ook in zijn tekeningen. Je ziet aan de lichaamstaal van Bêlit dat ze moe en teneergeslagen is. Toch valt er niet zo heel overwegend positief te zijn over meneer Lolos. Hij is een maatje van Becky Cloonan (Demo) die helaas geen tijd meer heeft om aan deze serie te werken. Eigenlijk werd deze man verkeerd gescout, want zijn tekenstijl is te cartoonesk. Zijn figuren en landschappen wijken teveel af van het werk van zijn voorgangers. Het past niet bij een serie als Conan.

Het is echter een klein bezwaar, want deze comic is verder prima.

Conan the Barbarian #8 bij Archonia.com

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.