Random Article


Harbinger #4

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: , ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum:
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $3,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De spanning wordt goed opgebouwd

Op zijn slechtst


Alle gezichten lijken op elkaar


De wereld van Peter Stanchek gaat zeer binnenkort drastisch veranderen. In deel #4 wordt weer verder gebouwd aan de weg naar dit ongetwijfeld cataclyptisch gebeuren.

0
Posted 23/09/2012 by

 
Full Article
 
 
Quiet your mind, Peter. Find your peace.

Harbinger blijft het traagste boek uit de nieuwe Valiant Entertainmentreeksen. De karakters en de spanning worden langzaam opgebouwd en de hoeveelheid actie blijft beperkt.  Dit is op zich geen slecht gegeven, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Maar als de originele Harbinger van bijna 20 jaar geleden enige indicatie is voor wat nog gaat komen, dan worden diegenen die blijven volgen hier dubbel en dik voor beloond.

Faith Herbert, een struis gebouwd meisje waagt de kans van haar leven. Ze is het eenzame leven beu en in een jurkje dat feitelijk niet echt geschikt is voor haar lichaamsbouw gaat ze op weg naar een afspraakje met een leuke jongen. Hoe Peter Stanchek en Faith elkaar tegenkomen zien we later in de comic. Peter zelf heeft nog altijd veel moeite om zich aan te passen aan het leven binnen de Harbinger Foundation. Aan de lessen om zijn krachten verder te ontwikkelen en te beheersen mag hij niet meer deelnemen. Hij kan zich nog steeds niet bedwingen en de kans dat hij de andere studenten hierdoor kwetst is te groot. Verder heeft hij last van visioenen (of zijn het waanbeelden?) en volgens de testen is hij mentaal dus ook niet bepaald stabiel. Harada ontmoet zijn mentors en bespreekt met hen zijn vooruitgang. Hidden Moon ziet er meer heil in hem te doden dan te trainen terwijl Ingrid nog altijd gelooft in het potentieel van Peter.

We leren in dit nummer dat, omdat de meeste Harbingers niet met hun krachten geactiveerd geboren worden, Harada regelmatig een poging waagt om potentiëlen via een machine te “activeren”. Dit lukt echter niet altijd en een mislukking heeft een erg pijnlijke dood tot gevolg (er vanuit gaande dat je zelf kunt voelen hoe je hoofd ontploft natuurlijk). Peter is een van de weinigen die “geactiveerd” werd geboren. Harada vermoedt ook dat Peter in staat is om via zijn eigen krachten andere Harbingers te activeren, en dan hopelijk met veel mindere sterfgevallen. Dit zou natuurlijk een geweldige aanwinst zijn voor de Harbinger Foundation. Maar de laatste (en enige) keer dat Peter zoiets heeft geprobeerd, heeft hij zijn eigen vader vermoord. Harada stelt Peter nu voor een voldongen feit. Hij heeft Faith laten meebrengen naar de Foundation. Haar “date” was dus eigenlijk maar een lokmiddel van een van Harada’s agenten. Peter kan nu kiezen: of hij probeert zelf Faith te activeren, of hij laat toe dat ze de machine op haar proberen met alle mogelijke gevolgen van dien. De meningsverschillen tussen Harada en Peter worden zo steeds groter en een breuk tussen de twee lijkt steeds  onvermijdelijker. Peter krijgt later die avond een visioen van zijn oude vriend Joe. Joe zit in de problemen en Peter verlaat het centrum om op zoek te gaan naar zijn vriend en hem te proberen te helpen. Deze eindscène is erg indrukwekkend en de cliffhanger belooft dat #5 zal ontploffen.

Het verhaal dat Joshua Dysart (Unknown Soldier, BPRD) hier brengt is redelijk traag, zoals eerder al gezegd, maar de karakters zijn ijzersterk opgebouwd, net als de spanning over wat er gaat gebeuren. Dat Harada en Peter zeer binnenkort in de clinch zullen gaan is wel duidelijk, maar toch, je blijft nieuwsgierig over hoe dit zich zal afspelen. Khari Evans (Carbon Grey) wordt in dit deel bijgestaan door 2 andere tekenaars, maar dit zorgt gelukkig niet voor een stijlbreuk. Je merkt bijna niet eens dat er meerdere artiesten aan het werk zijn. De manier waarop Evans gezichten tekent blijft toch wel storen, alle personages hebben ogen met omhoog wijzende uiteinden en allemaal een spitse kin, waardoor iedereen feitelijk op mekaar lijkt.

Al bij al blijft Harbinger een uitstekende toevoeging aan het nieuwe Valiant Universum, zeker voor lezers die kunnen genieten van thriller in tegenstelling tot het bruut geweld in bijvoorbeeld Bloodshot of X-O Manowar.

HARBINGER #4 bij Archonia.com


 

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.