Random Article


The Incredible Hulk #13

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum: ,
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De absurditeiten maken plaats voor een degelijk verhaal

Op zijn slechtst


Het is spijtig dat het zo lang heeft moeten duren


Het merendeel van dit dertiende nummer van The Incredible Hulk focust op de gebeurtenissen van Stay Angry, maar dan gezien vanuit het standpunt van Bruce Banner. Het doel van alles dat Banner de Hulk heeft aangedaan, was een serum te ontwikkelen waarmee hij voor eens en voor altijd zijn groene alter ego zou kunnen doden. Het serum is gereed. Banner heeft de Hulk ook gevangengenomen en het einde lijkt dus nabij…

0
Posted 22/09/2012 by

 
Full Article
 
 
I’m tired of fighting with myself. I’m tired of fighting with you. What say we go kick someone else’s @$!# for a change?

Jason Aaron (Wolverine) zijn run op The Incredible Hulk begon zéér sterk met Hulk Vs. Banner, die eerste issues waren erg goed qua verhaal alsook het tekenwerk. Daarna kwam de tweede arc Stay Angry en het ging serieus achteruit met de serie. Het verhaal was flinterdun, en iedere issue had een andere tekenaar waardoor je iedere maand een andere Hulk te zien kreeg. Dit alles maakte dat het geheel zeer amateuristisch en gehaast overkwam en het voelde aan alsof de reeks in feite niet erg belangrijk was. Nu begint Aaron aan de eindsprint van zijn Hulkverhaal, want na issue #15 wordt de huidige reeks stopgezet en gaat Mark Waid de fakkel overnemen in The Indestructible Hulk onder het Marvel NOW!-initiatief. Aaron heeft dus nog maar 3 issues om zijn Hulk: Unitedverhaal uit de doeken te doen. Maar als dit deel #13 een indicatie geeft over wat er nog gaat komen, dan lijkt het er op dat Aaron toch nog het een en het ander goed gaat maken…

Het merendeel van dit nummer focust op de gebeurtenissen van Stay Angry, maar dan gezien vanuit het standpunt van Bruce Banner. Niet ieder detail wordt aangehaald, maar wel net genoeg om je geheugen op te frissen over wat er allemaal gebeurd was. Deels ook dankzij de tekeningen, die het verhaal hier zeer goed aanvullen zodat niet alles volledig uitgeschreven dient te worden. We krijgen dus eindelijk de reactie van Banner op zijn eigen dood te zien en zien eindelijk in in wat voor mentale toestand hij zich bevond terwijl hij Hulk steeds maar weer in een nieuw, absurd avontuur stortte. Ondertussen maakte hij zelf ook de nodige reizen en bezocht hij onder andere Latveria en Dr. Doom. Deze scène is zeer geslaagd en zorgt voor een wat lichtere toets in de anders donkere sfeer in deze issue. Het doel van alles dat Banner de Hulk heeft aangedaan, was een serum te ontwikkelen waarmee hij voor eens en voor altijd zijn groene alter ego zou kunnen doden en dus wraak nemen op wat de Hulk hem had aangedaan. Nu zijn we eindelijk zover. Het serum is gereed. Banner heeft Hulk ook gevangengenomen en het einde lijkt nabij…

Tekenaar van dienst is deze keer Jefte Palo (Moon Knight, Black Panther: Man Without Fear). Hij heeft zijn eigen stijl die zeker niet slecht te noemen is, maar het is wel een zeer specifieke stijl die je ofwel goed vindt, ofwel niet. Zijn ruwe, donkere, hoekige manier van tekenen wordt in deze issue wel voor een stuk gecompenseerd door de mooie inkleuring van Frank Martin.

Uiteindelijk is nummer 13 een ware verademing in deze reeks. Aaron gooit het roer volledig om en de absurditeiten van de laatste delen lijken verleden tijd en maken plaats voor een degelijk verhaal. Het is alvast opnieuw met veel verwachting uitkijken naar oktober waar we zelfs 2 issues voorgeschoteld krijgen. Dat op zich is toch al een hele verbetering tegenover de vorige maanden. Zal het einde van The Incredible Hulk dan toch rooskleurig zijn? Of moeten we zeggen… groenkleurig?

THE INCREDIBLE HULK #13 bij Archonia.com


 

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.