Random Article


Captain America: De nieuwe President van de Verenigde Staten!

 


0
Posted 18/09/2012 by

Barack Obama en Mitt Romney mogen opschuiven, want Marvel heeft hun eigen president van de Verenigde Staten klaar: niemand minder dan Steve Rogers, alias Captain America. De Star Spangled Avenger zal gedurende morgen en volgende week, in Ultimate Comics – Ultimates #15 en 16 verkozen worden tot nieuwe president van de Verenigde Staten in het Ultimate Marvel-universum.

Het verhaal maakt deel uit van United We Stand, de volgende fase in Ultimate Marvel dewelke volgt op de cross-over Divided We Fall. Hierin zal voormalig supersoldaat Steve Rogers proberen de door burgeroorlog, mutantenhaat en superterroristische aanslagen uit elkaar gespatte Verenigde Staten terug bij elkaar zien te krijgen.

Het is zeker niet de eerste maal dat het personage Captain America gelinkt wordt aan de toppositie in het Witte Huis (zo was er onder meer al eens een deel van What If? in de jaren 80 waarin hij de presidentsverkiezingen won), maar in het reguliere Marvel-universum hield hij deze boot steeds af. Zie onder andere Captain America #250, ook uit 1980, waarin hij stelde dat hij enkel trouw kan zijn aan de grotere American Dream, en niet aan één welbepaalde administratie.

In het parallelle Ultimate Marvel-universum, waarin alles kan en alles mag, ligt het dan weer een tikkeltje anders en belooft Captain America schijnbaar toch gedurende geruime tijd zijn nieuwe positie te bekleden en trachten te combineren met zijn bestaan als superheld. Ultimate Comics – Ultimates #15, door Sam Humphries (Higher Earth) en Billy Tan (New Avengers), ligt vanaf morgen in de winkels. Terwijl Ultimate Comics – Ultimates #16, eveneens door Humphries met artiest Luke Ross (Spectacular Spider-Man), volgende week in de rekken ligt.

Ultimate Comics – Ultimates #16 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.