Random Article


X-treme X-Men #3

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkter: ,
 
Inkleuring: ,
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $2,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een interessante nieuwe wereld, uitstekend tekenwerk

Op zijn slechtst


Het verhaal komt traag op gang.


X-treme X-Men is al aan het derde deel toe. Tot nu toe kon deze nieuwe serie goed bekoren. Maar nu is het aan schrijver Greg Pak om te bewijzen dat deze serie meer is dan een zoveelste X-Men-reeks…

0
Posted 17/09/2012 by

 
Full Article
 
 

Howlett, Wolverine-meets-Teddy-Roosevelt, but still Canadian.

X-treme X-Men is al aan het derde deel toe. Tot nu toe kon deze nieuwe serie goed bekoren. Maar nu is het aan schrijver Greg Pak (Planet Hulk) om te bewijzen dat deze serie meer is dan een zoveelste X-Men-reeks. Voor het tekenwerk wordt hij bijgestaan door Stephen Segovia (Dark Wolverine) en Paco Diaz (Uncanny X-Men).

In de vorige delen zagen we hoe X-vrouw Dazzler zich aansloot bij een team van X-Men uit verschillende dimensies. Dit team bestaat uit Kurt Waggoner, James Howlett, Emmeline Summers-Frost en het hoofd van Charles Xavier. Het multiversum wordt bedreigd door een samenwerkingsverbond van tien slechte versies van Charles Xavier. Het team moet nu naar de tien verschillende universa reizen om de slechte Xaviers uit te schakelen.

Voor hun eerste stop kwamen ze terecht in een universum die blijkbaar nog in de bronstijd zat. Deze wereld wordt geregeerd door goddelijke versies van Thor, Storm, Namor, Sabretooth en Archangel. Niet alleen zijn ze goden maar ze zijn ook nog eens door en door slecht. Alsof dit nog niet erg genoeg is, hebben Charles Xavier en Emmeline Frost zich aangesloten bij deze goden. De strijd die onze helden moesten aangaan leek op voorhand al verloren tot ze gered werden door de Charles Xavier en Magneto van deze wereld.

De leden van het team zitten nu met veel vragen. Wie is de slechte Xavier? De Xavier van dit universum die hen gered heeft of de Xavier uit hun team die hen verraden heeft? Ondertussen nemen Xavier en Magnus (zoals Magneto in deze wereld heet) het team mee naar hun Utopia. Dit is niet alleen een Utopia voor mutanten maar ook voor gewone mensen die vrijheid zoeken weg van de slechte goden…

Greg Pak krijgt een staande ovatie voor het creëren van deze boeiende nieuwe wereld. Elke ontdekking die de lezer maakt blijft verbazen en verhoogt de nieuwsgierigheid. Jammer genoeg is het tempo van dit derde deel wat te traag. Het verhaal gaat niet snel genoeg vooruit. Als lezer heb je al een goed idee waar het verhaal naartoe gaat en wacht je gewoon op de volgende veldslag, maar in de plaats daarvan krijgen we nutteloos vulsel. Zoals al eerder vermeld, het is een zeer boeiende wereld en je wil hier absoluut meer over weten en van zien, maar het verhaal moet ook nut hebben. Ondanks deze kritiek is de staande ovatie voor Pak toch verdiend.

En nu we toch al rechtstaan krijgen ook tekenaars Segovia en Diaz een staande ovatie. De tekenstijl kan absoluut bekoren. Een mooie afgelijnde en gedetailleerde tekenstijl met leuke actiescènes. Magnus krijgt een zeer Romeins tintje. Dit is niet alleen door zijn naam maar hij wordt ook afgebeeld met een cassis (oftewel een Romeinse helm).

X-treme X-Men #3 is zeker een leuke comic om te lezen. Je kan een heel nieuwe wereld ontdekken en het tekenwerk maakt het lezen nog aangenamer. Het verhaal zelf moet nog een versnelling hoger schakelen maar we hebben er alle vertrouwen dat Pak dit in de volgende delen voor elkaar zal krijgen.

 X-treme X-Men #3 bij Archonia.com

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.