Random Article


Bloodshot #3

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


goed, vlot verhaal + goed tekenwerk

Op zijn slechtst


niets


Bloodshot beleeft een moeilijke tijd. Hij is er achter gekomen dat al zijn herinneringen niet echt zijn en dat zijn hele leven een leugen is.Dr. Kuretich, een wetenschapper voormalig in dienst bij P.R.S. die hem destijds hat geprogrammeerd, heeft zijn schuld opgebiecht en hem dit duidelijk gemaakt. Sindsdien is Bloodshot op zoek naar zijn echte identiteit en verleden.

0
Posted 17/09/2012 by

 
Full Article
 
 

Where are we going? I’m finding the address right now. I just need the right memory.

Bloodshot – het ultieme wapen gecreëerd door Project Rising Spirit – beleeft een moeilijke tijd. Hij is erachter gekomen dat al zijn herinneringen niet echt zijn en dat zijn hele leven – of toch wat hij dacht dat zijn leven was – een leugen is. Dr. Kuretich, een wetenschapper voormalig in dienst bij P.R.S. die hem destijds had geprogrammeerd, heeft zijn schuld opgebiecht en hem dit duidelijk gemaakt (zie deel 1). Sindsdien is Bloodshot op zoek naar zijn echte identiteit en verleden. In de intro van deze derde issue krijgen we direct alweer een prachtig voorbeeld van de krachten en mogelijkheden van Bloodshot voorgeschoteld. Hij is op zoek naar “zijn vrouw” en begint daarvoor in zijn geheugen te graven en via haar gelaatstrekken cross-checkt hij die gegevens dan met de nationale rijbewijzendatabank, dewelke hij kan hacken alsof het de natuurlijkste zaak van de wereld is. En dat brengt hem bij een vrouw in New Mexico. Maar wat hij daar aantreft is niet wat hij verwachtte.

Ondertussen is Dodge, de P.R.S.-agent die de taak heeft om Bloodshot op te ruimen, onderweg naar diezelfde locatie. Hij heeft de jonge vrouw bij zich die we op het einde van deel 2 even te zien krijgen. Ze ziet er doodnormaal uit, maar zij is in staat een enorme elektromagnetische puls (EMP) te genereren en zo alle technologie stil te leggen in kilometers omtrek. Daar Bloodshot afhankelijk is van de nanobots in zijn bloedstroom die hem zijn krachten en snelle genezing geven zou hij totaal hulpeloos worden door zo’n EMP. Hij zal dus moeten oppassen!

Manuel Garcia‘s (Mystique, Iron Man Noir) mooie tekenwerk is weeral de moeite, vooral de achtervolgingsscène op het einde is heel erg mooi. De flashbacks die Bloodshot doormaakt worden dan weer getekend door Arturo Lozzi (Ghost Rider) en hebben een heel andere, zachtere stijl. Dit geeft een sterk maar mooi contrast die het enorme verschil tussen de harde realiteit die hij nu meemaakt en de ideale droomgedachten van Bloodshot.

Met dit derde deel levert Swierczynski (Birds of Prey, Cable) een briljante comic af. Het verhaal heeft een vlekkeloze timing en eventuele vragen worden beantwoord met nieuwe vragen. Je blijft steeds benieuwd naar wat er gaat komen! Er is een mix van spanning, geweld, humor en intrige welke Bloodshot toch wel tot een maandelijkse must-have maakt. Net zoals de andere nieuwe comics van Valiant Entertainment is dit topkwaliteit en je merkt gewoon dat deze uitgever er volledig voor gaat. Als je nog twijfelde over de eerste 2 nummers van Bloodshot en ze daarom nog niet gelezen hebt, twijfel dan niet langer! Dit is echt een dikke aanrader en belooft een topreeks te worden!

Bloodshot #3 bij Archonia.com


 

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.