Random Article


Green Lantern #0

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter: , ,
 
Inkleuring: ,
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Simon Baz is een goede versmelting van twee iconische Lanterns.

Op zijn slechtst


Wanneer je je realiseert dat dit waarschijnlijk maar een tijdelijk personage is.


Green Lantern #0 moet één van de meest spraakmakende comics zijn van het voorbije DC-jaar en dat nog voor iemand er iets had van gelezen. Een Arabische Green Lantern, hoe kwamen de mensen bij DC Comics er toch bij om zoiets te bedenken? Een populistische reactie of een goed doordachte verhaallijn?

1
Posted 13/09/2012 by

 
Full Article
 
 

“You’re telling me a known terrorist is in possession of a Green Lantern ring?”

Green Lantern #0 is een direct vervolg op de Green Lantern Annual van vorige week en valt daarmee een beetje uit de toon, want de verschillende Zero issues zouden gaten opvullen uit de jaren DCnU-geschiedenis voor de reboot. Het is dan ook aangeraden om eerst de annual te lezen vooraleer je GL #0 uit de comicbag haalt.

Deze nummer #0 vertelt het oorsprongsverhaal van Simon Baz. Een kleine jongen die samen met zijn Arabische familie in Amerika woont, en 11 jaar geleden geschokt naar de TV keek toen de Twin Towers instortten. Sinds dat historische moment was hun leven in het land der vrijheid volledig anders. Op enkele tekeningen laat Doug Mahnke zien hoe de instellingen van Amerikanen is veranderd tegenover hun Arabische landgenoten en krijg je ook onmiddellijk begrip en sympathie voor de persoon Simon Baz. Een jongen die de laatste 10 jaar de stempel van terrorist kreeg toebedeeld en zich daar ook deels naar begon te gedragen.

Velen stonden enorm sceptisch tegenover het idee van een nieuwe Green Lantern en vooral ook tegenover hoe ze dit gingen verwezenlijken met zijn Arabische roots. Na het lezen van de Green Lantern Annual krijg je echter al een idee hoe Geoff Johns het ging aanpakken. Door de samensmelting van Hal Jordan en Sinestro hun power rings krijg je een mengeling van beide karakters. De moed en heldhaftigheid van Hal in combinatie met de militaristisch gedachtegoed van Sinestro geeft de perfecte inhoud van nieuwe bad boy Lantern Baz. De rebelse houding naar zowel de Arabische roots (de tatoeage) en de moed om zelfs in een hopeloze situatie er volledig voor te gaan.

Geoff Johns schrijft een behoorlijk oorsprongsverhaal waar een stevige dosis realisme in zit. Vooral de communicatie tussen de personages voelt echt aan. Doug Mahnke tekent zoals gewoonlijk op een goed niveau, al kan je je ergeren aan zijn manier van ogen tekenen. Doug kan een heldhaftig personage steeds weer als een mentaal gehandicapte laten kijken, want zijn plaatsing van de pupillen is altijd iets verkeerd. Maar dat is dan ook het enige negatieve dat op te merken valt aan zijn tekenstijl.

Green Lantern #0 is een must read omdat het Green Lantern-/DC Universum toch een “belangrijk” nieuw personage erbij krijgt. De vraag is hoelang Baz in the spotlight blijft en natuurlijk wat er met Hal Jordan en Sinestro is gebeurd?

Green Lantern #0 bij Archonia.com

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian


One Comment


  1. avatar
     
    Ctulu

    Zeker of dit een tijdelijk personage zal zijn ben ik toch niet. Sinestro heeft momenteel toch ook een ring gemaakt voor Hal? En wie weet wat de gevolgen gaan zijn na Rise of the third Army?

    Persoonlijk ben ik tevreden met Simon Baz. In one issue heb ik al heel wat empathie voor dit personage. We’ll see wat Geoff voor hem gepland heeft :)

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.