Random Article


Ultimate Comics Spider-Man by Brian Michael Bendis Volume 2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: , ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $24.99
 
Verzamelt: Ultimate Comics Spider-Man #6-#10
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een levendig verhaal met geloofwaardige personages.

Op zijn slechtst


Teveel wisselende tekenaars.


Miles Morales begint als de nieuwe Ultimate Spider-Man te leren dat nieuwe krachten inderdaad ook nieuwe verantwoordelijkheden met zich meebrengen…

2
Posted 07/09/2012 by

 
Full Article
 
 

You need to make Peter Parker your Mister Miyagi.

In de eerste bundel van Ultimate Comics – Spider-Man maakte we kennis met Miles Morales, een dertienjarige knul die per ongeluk in het bezit komt van spinnekrachten. Wanneer Peter Parker na een gevecht komt te overlijden heeft Miles zijn roeping gevonden en wordt hij de nieuwe Spider-Man. Natuurlijk gaat het allemaal niet van een leien dakje. Zijn oom is de crimineel The Prowler en zijn vader houdt niet zo van superhelden…

In deze tweede bundel komt Miles wat meer tot zichzelf. Hij slingert wat rond in zijn Spider-Man-pak maar de daadwerkelijke actie beperkt zich tot een knokpartij tegen The Ringer, Omega Red en een stel overvallers. Het grootste deel van het verhaal zou je kunnen samenvatten onder het kopje ‘drama’. Miles is een beginnende puber met alle problemen die daarbij horen. Hij verblijft nu tijdens de week in een exclusief soort internaat. Dat bemoeilijkt zijn avonturen als Spider-Man, want als hij niet op tijd in bed ligt kan hij van deze school worden getrapt. Zijn beste vriend Ganke is de enige met wie Miles nog het een en ander kan delen over zijn webslingerende avonturen.

Oomlief heeft ook niet stilgezeten. Hij is afgereisd naar Mexico waar hij ruzie heeft gekregen met de lokale Scorpion. The Prowler wordt opgepakt door de autoriteiten, die hem echter niet al te lang kunnen vasthouden. In de gevangenis ontdekt hij via een krant dat er een nieuwe Spider-Man is. Het zou zomaar kunnen dat hij weet wie het is… The Prowler ontsnapt en gaat terug naar de States waar hij zijn theorie bevestigd krijgt. Zijn koddige kleine neefje is de nieuwe Spider-Man en hij heeft een hand gehad in zijn creatie. Hij probeert Miles dan ook over te halen om samen te gaan werken. Miles heeft geen trek om zijn oom te helpen met zijn criminele activiteiten en laat hem liever met rust. Maar de vraag is of beide heren hier wel een keuze in hebben. Ondertussen is ook The Scorpion naar Amerika gekomen en zint hij op wraak…

Brian Michael Bendis (The Mighty Avengers, House of M) kan nog steeds een vlot verhaal vertellen. De meerwaarde die hij brengt is dat de lezer voelt dat de personages een eigen willetje hebben. Ook de manier waarop hij verhaallijntjes neerlegt die duidelijk bedoeld zijn voor later kun je niet anders dan goed noemen. Bendis is op de toppen van zijn kunnen. Helaas heeft dat ook nadelen. In dit prille decennium merk je toch dat hij het contact met de jeugd begint te verliezen. Zo voelt bijvoorbeeld de straattaal die hij gebruikt tijdens de berichtuitwisseling tussen Miles en Ganke geforceerd aan. Dat Ganke een verwijzing maakt naar een 28 jaar oude film zoals The Karate Kid is een brug te ver. Het zou me niets verbazen dat men bij Marvel zo langzamerhand ook eens gaan speuren naar een opvolger.

Het is ook vrij ergerlijk dat het idee van een jonge Spider-Man die training nodig heeft wel heel geforceerd wordt doorgetrokken. Dat is natuurlijk wat vanzelfsprekender voor een jongen van 13 dan voor een oudere jongen. Maar je kan jezelf niet aan de indruk onttrekken dat dit dus wat beter had kunnen worden gebracht. Een gevoelskwestie.

Deze bundel wordt in beeld gebracht door drie tekenaars. Chris Samnee (Daredevil, The Rocketeer: Cargo of Doom), David Marquez (Secret Warriors) en Sara Pichelli (Spider-Men). Chris Samnee is van deze drie eigenlijk de enige die echt opvalt. Zijn stijl is meer cartoonachtig dan het werk van de andere twee. Pichelli en Marquez liggen stylistisch dicht bij elkaar. Bovendien heeft Sara Pichelli in de voorbije twee jaar echt een stempel gedrukt op de serie. Daardoor wordt het werk van Samnee de grote spelbreker. Iemand als Samnee verdient beter. Je kiest voor hem of niet, maar je laat hem niet zomaar eventjes invallen.

Ultimate Comics Spider-Man is een buitengewoon vermakelijke comic. Lees het omdat je leuke Spider-Man verhalen wil lezen, niet omdat je een echt nieuwe interpretatie wil van deze held. Want dat levert deze comic niet.

Ultimate Comics Spider-Man Volume 2 bij Archonia.com 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar


2 Comments


 1. avatar
   
  Tom

  The Karate Kid = tijdloos!
 2. avatar
   
  de baard van alan moore

  Wax on, wax off, Tom san.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.