Random Article


The Creep #0

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $2.99
 
Verzamelt: Dark Horse Presents #11-13
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Donker met veel aandacht voor de personages, goed tekenwerk en een mooi verhaal.

Op zijn slechtst


Niets


The Creep, een nieuwe worp uit het Dark Horse nest, is een donker relaas over Oxel, een privédetective met acromegalie die een reeks zelfmoorden onderzoekt…

0
Posted 30/08/2012 by

 
Full Article
 
 

The Creep is een nieuwe serie uit de Dark Horse-stal. The Creep #0 verzamelt de drie stukjes die al eerder verschenen in Dark Horse Presents #11-13 en is de opener voor een vierdelige miniserie die in september van start gaat.

De cover ziet er enorm vet uit, en werd getekend door Frank Miller (Sin City). Het tekenwerk van Jonathan Case (The Green River Killer) binnenin is mooi en een beetje pop art, strak maar nooit echt plat.

Oxel, hoofdpersonage van dienst, is een man met acromegalie, een ziekte die een buitenproportionele groei van lichaamsdelen veroorzaakt. Hij is een privédetective en onderzoekt een zelfmoordzaak op vraag van een oude ex-vriendin van hem. Meneer de detective heeft veel emotionele bagage en komt nogal gekwetst over. Het detectiveverhaaltje lijkt echter maar een alibi (haha) voor veel dieperliggende zaken en problemen. De man heeft een verleden en deze comic roept meer vragen op dan ze er oplost met betrekking tot dat verleden.

Klinkt iets te bekend in de oren? Zeker, en toch kan je deze reeks zomaar op de lijst van pre-orders zwieren. John Arcudi (B.PR.D.) geeft hier de aanzet tot een verhaal met een immense diepgang en veel weerhaakjes. Oxel wordt zeer goed uitgewerkt en ook in het vervolg van deze reeks lijken de personages mooi uitgediept te zullen worden. Het is moeilijk om bij dit verhaal te spreken van donkere kantjes en lijken uit de kast. Het ziet ernaar uit dat deze reeks één donkere kast zal worden. Er zijn alleszins al meer dan genoeg spreekwoordelijke lijken aangesleept.

Verwacht geen buitensporig geweld, in dit deel #0 komt het nog niet voor en het zal waarschijnlijk ook niet opduiken. Dit is een realistisch, rauw, psychologisch relaas. The Creep belooft aldus een zeer geslaagde reeks te worden met veel oog voor de personages, een luguber mysterie en degelijk tekenwerk. Zeker kopen.

The Creep #0 bij Archonia.com

Comments

comments


Koerian

 
avatar


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.