Random Article


Harbinger #3

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkleuring: ,
 
Lettering:
 
Covertekenaar: , , ,
 
Universum:
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Veel leesmateriaal in vlotte dialogen.

Op zijn slechtst


Veel leesmateriaal is niet voor iedereen weggelegd.


Peter Stanchek arriveert in de Harbinger Foundation, een school voor psiots waar hij hoopt te leren om te gaan met zijn krachten. Zijn medestudenten zijn echter niet zo opgezet met hem en een tramautische ervaring bij de psychologe zorgen ervoor dat Peter zijn eerste schooldag een behoorlijke beproeving blijkt te worden.

0
Posted 22/08/2012 by

 
Full Article
 
 
Peter: Jesus! Are you kidding me? How can you possibly keep all this secret?

Rachel: Mind-wipes, memory bubbles, …. it’s easier than you think.

Peter Stanchek arriveert in de Toyo Harada’s Harbinger Foundation, een school voor psiots waar hij hoopt te leren om te gaan met zijn krachten. We komen al snel te weten dat Harada overal ter wereld geheime faciliteiten heeft die geactiveerd kunnen worden om de studenten te huisvesten en hun training verder te zetten. Zo is nu iedereen verplaatst naar Pittsburgh, speciaal om Peter op te vangen. Zijn medestudenten zijn echter niet zo opgezet met hem. Het feit dat ze allemaal zijn moeten verhuizen om wille van hem stemt hen al niet erg gunstig. Maar als blijkt dat hij slechts één van drie psiots is die geboren werden met hun krachten actief — in tegenstelling tot de rest waarbij hun krachten geactiveerd moesten worden, wat een pijnlijke en vernederende ervaring is — wordt hij niet bepaald met open armen ontvangen.

Na een korte introductie in de school heeft Peter een afspraak met een psychologe. Deze afspraak, waarin ze hem zijn jeugd doet herbeleven, laat hem in een bewogen geestelijke toestand achter. Dit leidt al snel tot een conflict met een van de laatstejaarsstudenten waarin Peter kennis maakt met de krachten van enkele van zijn medestudenten en zijn mentoren.

Joshua Dysart (Unknown Soldier, BPRD) schrijft hier een tekstvolle issue neer met veel dialoog en uitleg over de enorme geheime Harbinger Foundation. Ook het verleden van Peter komt uitvoerig aan bod. Op die ene conflictsituatie na is er dan ook weinig actie in dit derde deel. Uitdieping van de wereld en de karakters, daar draait het allemaal om voor Dysart. Het leest gelukkig allemaal heel vlot en realistisch. Je wordt er als lezer in gezogen en gaat er volledig in op.

Khari Evan‘s (Carbon Grey) tekenwerk blijft echter voor een tweestrijd zorgen. Sommige panelen zijn echte pareltjes, maar de gezichten van enkele karakters zijn niet altijd even overtuigend. De flashbackscènes uit Peters jeugd werden getekend door Lewis Larosa (The Punisher) en zijn in een heel andere, mooiere stijl neergezet. Deze afwisseling zorgt voor een mooi contrast tussen het heden en het verleden.

Hebben de eerste twee delen je overtuigd om Harbinger te blijven lezen dan brengt dit derde deel je veel achtergrondinformatie en is dit een erg geslaagde issue. Vond je de eerste nummers niet dat, dan zal deze issue je niet alsnog overstag doen gaan want daarvoor gebeurt er eigenlijk te weinig.

HARBINGER #3 bij archonia.com

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.