Random Article


Before Watchmen: Ozymandias #2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het tekenwerk van Jae Lee.

Op zijn slechtst


Het verhaal mist een ziel.


In Before Watchmen: Ozymandias #2 zien we Adrian Veidt, aka Ozymandias, een eerste slag toebrengen aan de georganiseerde misdaad…

1
Posted 17/08/2012 by

 
Full Article
 
 
You can consider me the smartest man in the world.

De eerste issue van Before Watchmen: Ozymandias stond vooral in het teken van de vroege jaren van het titelpersonage Adrian Veidt. We zagen zijn hele bewustwordingsproces en de manier waarop het eindigde met zijn kostuum in de handen. In dit tweede deel trekt Ozymandias zijn kostuum aan en zien we hem zijn eerste stapjes zetten in de misdaadbestrijding.

Adrian zijn vriendin stierf in het vorige deel aan een overdosis drugs, dus het spreekt voor zich dat hij het opneemt tegen een van de drugsdealers van New York. Deze man richt hij dankzij zijn fysiek en zijn intelligentie ten gronde. De dealer heeft, toevallig, ook contacten met de superschurk Moloch.

Het is duidelijk dat de bestrijding van de misdaad Veidt wel voldoening schenkt maar dat het geen uitdaging is. Natuurlijk houdt Ozymandias een plakboek bij waarin hij alle krantenartikelen die over hem geschreven zijn bewaart. Een volgend mysterie is gevonden: want waarom is hij een van de weinige gekostumeerde vigilantes die Amerika rijk is?

Hier zien we ook meteen hoe de andere Before Watchmen-comics langzamerhand deze titel komen binnensijpelen. Wakkere lezers hadden al ontdekt dat Moloch natuurlijk in The Comedian opdook. Ozymandias begint zijn speurtocht met een onderzoekje naar de avonturen van The Minutemen. Waarom verdwenen ze van het toneel? Er komen in dit fragment enkele knipsels voorbij waarin het lot van een aantal onder hen wordt beschreven. Dat voelde aan als een spoiler. En wie we ook nog zien? The Comedian zelf natuurlijk. Dat heeft wel wat…

Helaas weet Len Wein (The Human Target, Swamp Thing) het verhaal nog steeds niet uit te tillen boven het niveau van een invuloefening. Gelukkig compenseert Jae Lee (Inhumans, Ultimate Fantastic Four) het met heerlijk teknwerk, dat moeiteloos het hoge niveau haalt van deel één. En hij weet zelfs nog met een specifieke spread te verrassen. Een comic alleen kopen vanwege het tekenwerk? Daar gaat het met Before Watchmen: Ozymandias wel naartoe…

Before Watchmen: Ozymandias #2 bij Archonia.com

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar


One Comment


  1. avatar
     
    Donnie Darko

    Ah, Jae Lee, you draw so fine…

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.