Random Article


The Incredible Hulk #12

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Mooi getekend en we komen eindelijk iets te weten over het motief van Banner.

Op zijn slechtst


Het hele "Stay Angry"-verhaal blijft behoorlijk dunnetjes


Hulk wordt wakker in een ondergrondse gevangenis op Antarctica. Waarom heeft Banner hem naar daar gebracht? Zoals gewoonlijk probeert de Hulk het antwoord te vinden met zijn vuisten…

0
Posted 16/08/2012 by

 
Full Article
 
 
Shield agent: Um, you saw who this was, right? Please tell me there are more Avengers coming?

Wolverine: If it was Thanos or Dr. Doom breaking into your secret old underground prison, you’d get Captain America and Thor. But when you got a Hulk problem… You get us.

In The Incredible Hulk #12 heeft Dr. Banner ingebroken in The God Complex, een geheime ondergrondse gevangenis op Antarctica. Wat zijn bedoeling is weet niemand, maar nu dat de Hulk wakker is geworden en de boel begint af te breken worden Wolverine en The Thing erop afgestuurd om hem te evacueren. Hulk had nog geprobeerd rustig te blijven om zo Banner te slim af te zijn, maar nadat hij een injectie krijgt van een schorpioenachtige robot gaat hij toch volledig door het lint. Even later komen de twee Avengers toe en het gevecht barst los. Dit levert enkele mooie actiescènes op waar tekenaar Carlos Pacheco‘s (Ultimate Comics Avengers, Uncanny X-Men) kwaliteiten zeker naar boven komen. Het gevecht neemt echter meer dan de helft van deze comic in beslag, iets dat uiteraard niet ongewoon is voor een Incredible Hulk-comic, maar aangezien we stilaan aan het einde van de Stay Angryverhaallijn komen, had Jason Aaron (Wolverine) hier toch al iets meer diepgang mogen brengen. De belangrijkste info zit pas in de laatste vier pagina’s en al de rest is in feite gewoon eye candy. Deze verhouding tussen verhaal en gevecht had toch wel wat beter gebalanceerd mogen zijn.

Tijdens het gevecht bestaan de dialogen voornamelijk uit wat heen en weer gepraat en machotaal van Wolverine en The Thing terwijl Hulk zelf nog niet helemaal door heeft wat er nu weer allemaal aan het gebeuren is. Hij raaskalt maar wat over Banner en Wolverine en The Thing denken dat hij gewoon weer aan het flippen is en luisteren niet echt naar hem. Na een tijd besluit Hulk dat Banner hem naar daar had gebracht, wetende dat een dergelijke gevecht zou losbarsten. Banner wil de Hulk kwaad, razend en vechtende. Maar waarom? Daarna maakt Hulk korte metten met de twee Avengers en laat alles voor wat het is. Hij heeft er genoeg van en besluit te kalmeren zodat Banner zijn plan maar moet trekken in het ijskoude Antarctica…

Wanneer Hulk uiteindelijk weer wakker wordt zit hij vastgebonden in een stoel voor een muur van televisies waar Banner via een videoboodschap hem eindelijk duidelijk maakt wat er de laatste tijd allemaal gebeurd is. Alles wat onze groene vriend heeft meegemaakt en wat Banner daardoor heeft kunnen verzamelen — een vinger van een gemuteerde Mexicaanse drug dealer, een stuk magie van Atlantis, een stukje Russisch ruimtemetaal en een beker van een ras van Bigfoots — wordt nu duidelijk. Banners grote plan wordt op de tafel gelegd. Zal hij slagen in zijn opzet? Daarvoor moeten we wachten op deel #13 in september waarin Stay Angry zal eindigen en de nieuwe verhaallijn Hulk: United zal beginnen. Dit zal dan ook de laatste driedelige verhaallijn worden voor The Incredible Hulk, want vanaf november zal de groene held met het Marvel NOW! initiatief voortaan The Indestructible Hulk noemen…

THE INCREDIBLE HULK #12 bij Archonia.com


 

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.