Random Article


Idolized #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Sterke karakteropbouw, prachtig tekenwerk.

Op zijn slechtst


Voorlopig leren we enkel Leslie kennen, we weten dus nog niet echt wat er ons te wachten staat


Leslie, een jonge vrouw met superkrachten, neemt in Idolized deel aan de talentenjacht Superhero Idol om zo uiteindelijk wraak te kunnen nemen op de man die haar leven verwoestte…

0
Posted 14/08/2012 by

 
Full Article
 
 
So… um… what brings you here?

Revenge.

Hoe zou een wereld eruit zien waar superhelden gewoon zijn, waar er duizenden mensen superkrachten hebben en waar niemand nog vreemd opkijkt als er iemand voorbij komt gevlogen, supersterk is of lasers kan schieten uit zijn ogen? In zo’n wereld leeft Leslie, een jonge vrouw die zelf ook superkrachten heeft maar op jonge leeftijd op een tragische manier haar familie verloor. Nu is ze volwassen en wil ze wraak op de persoon die haar zoveel leed heeft aangedaan. Maar ze is blut en woont nog bij haar grootouders in een klein dorpje. Hoe kan zij ooit haar doel bereiken? Leslie waagt haar kans en neemt als Joule deel aan de realityshowSuperhero Idol. De winnaar van deze wedstrijd mag zichzelf niet alleen het eerste Superheldenidool noemen, maar krijgt ook de kans om opgenomen te worden in hét superheldenteam: The Powered Protectors.

In dit eerste deel van Idolized zien we de auditie van Leslie. Daarin probeert ze de jury te overtuigen van haar capaciteiten en zo een plaatsje te verdienen in de show. We leren op deze manier haar tragische achtergrond (een van de meeste aangrijpende scènes in een comic sinds geruime tijd) en haar motivatie voor haar deelname aan deze show kennen. Je zou denken: “Een hele issue over die auditie? Hoe saai!”. Maar Schwartz schrijft hier een degelijk verhaal, dat zeker niet verveelt. Achter in de comic krijgen we nog enkele deelnamefiches van de andere kandidaten, waardoor we waarschijnlijk niet voor iedere kandidaat een issue moeten lezen want dat zou toch teveel van het goede zijn. Een volledige issue over Joule haar auditie is nog OK waardoor je sympathie krijgt voor die arme Leslie, en op het einde wordt er ook nog gehint dat er een duister kantje aan haar is. Ongetwijfeld een interessant karakter onze Joule, maar het had eventueel ook wat korter gemogen zodat er toch al wat van het echte verhaal in dit deel paste. Het is immers toch wel duidelijk dat het niet enkel over die realityshow hoort te gaan.

Het tekenwerk van Micah Gunnell verdient toch ook wel een eervolle vermelding. Het is niet zo strak als zijn werk in Shrugged maar als je het totaalplaatje bekijkt is dit een prachtig getekende comic. De tekeningen zijn niet altijd even realistisch, sommige gezichten zijn behoorlijk cartoonesk, en ook niet alles is altijd even goed uitgewerkt, maar de details en afwerking zijn er waar ze horen te zijn. Ook de cameo’s van enkele andere Aspenkarakters en zelfs het bestuur van Aspen Comics zijn leuke extraatjes (als je ze vindt, laat het maar horen in een comment) voor de fans.

Idolized is de eerste superheldencomic uitgebracht door Aspen Comics. Ze bestaan volgend jaar reeds 10 jaar, maar toch is dit hun eerste comic in dit genre waarvan de markt ondertussen toch wel overstroomt. Schrijver David Schwartz (Meltdown, Fathom: Blue Descent) zal dus serieus zijn best moeten doen om origineel uit de hoek te komen. In Idolized #1 krijgen we alvast een behoorlijk begin voorgeschoteld, wat doet vermoeden dat Schwartz toch wel een interessant concept heeft bedacht. Maar het zal natuurlijk afwachten worden als hij dit in de volgende delen ook effectief kan waarmaken en zo zal kunnen slagen in zijn opzet.

Besluit: Als je deze #1 op zich leest ben je niet helemaal overtuigd, maar in combinatie met de eerder verschenen Idolized #0 komt het potentieel van deze reeks wel beter naar voren. Het is dus een beetje een gok van Aspen, want niet iedereen leest die #0 en op zichzelf staand is #1 niet zo een sterk openingsdeel. Misschien hadden ze de volgorde beter omgewisseld.

IDOLIZED #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.