Random Article


Marvel NOW!: Eerste kijk op Iron Man en Thor: God of Thunder

 


1
Posted 07/08/2012 by

Na een week lang teasers omtrent nieuwe creatieve teams de wereld te hebben ingestuurd, komt Marvel nu op de proppen met wat extra informatie en de eerste covers voor de reeksen die in november tot hun grootschalige Marvel NOW!-initiatief behoren. De uitgeverij ging van start met twee Avengers-soloreeksen die binnen enkele maanden van een nieuwe nummer #1 voorzien worden: Iron Man en Thor: God of Thunder.

Iron Man, door het Uncanny X-Men-team van Kieron Gillen en Greg Land, belooft Tony Stark steeds in een ander harnas te steken, aangepast aan zijn missie. Gillen vertelde nu al dat de eerste vijf delen van de nieuwe reeks weliswaar een gemeenschappelijk thema hebben, maar vijf op zich staande verhalen zullen worden. We mogen hierbij iedere keer een nieuwe schurk verwachten, alsook een andere insteek. In deel twee zullen we bijvoorbeeld een soort ridderlijk toernooi te zien krijgen (uiteraard met iets modernere harnassen), in deel drie gaat Tony gebruik maken van een nieuw stealth harnas en deel vier wordt meer een horrorverhaal. Doorheen dit alles blijven natuurlijk Tony Stark zijn relaties met vrouwen, collega superhelden en zijn eigen innerlijke demonen centraal staan.

Thor: God of Thunder door Jason Aaron (Avengers vs X-Men) en Esad Ribic (Loki) zal niet één, maar drie verschillende versies van Asgardiaanse dondergod tentoonstellen. De eerste hiervan is, via flashbacks, de jongere, meer arrogante en strijdlustige Thor die regelmatig een tripje maakt naar Midgard in het tijdperk der Vikingen. De tweede is de hedendaagse Thor, de volwaardige solosuperheld en Avenger die niet verlegen zit om intergalactische avonturen te beleven en enkele gelijkaardige ruimtegoden te ontmoeten. De derde wordt een verre (en alternatieve) toekomstversie van de Odinson, als de laatste koning van Asgard, waar iets zeer ernstig is misgegaan.

Dit zal waarschijnlijk alles te maken hebben met de nieuwe schurk van dienst: Gorr, the God Butcher, een soort seriemoordenaar van de goden (of, wat er in het Marvel-universum voornamelijk doorgaat als goden: onsterfelijke ruimtewezens met een zwak voor Shakespeare).

Zowel Iron Man #1 als Thor: God of Thunder #1 liggen in november in de winkelrekken.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


 1. avatar
   
  Ctulu

  Fantastisch concept voor Thor :)

  “To do, all in one fell swoop, a sort of “Year One” story with a young Thor; focus on present-day Thor who is of course the great hero of the Avengers; and then also do kind of a far-future, Dark Knight Returns sort of story — to do all of that at the same time.”

  Deze komt zeker op m’n pull list! Hopelijk kan hij z’n beloftes waar maken …

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.