Random Article


X-O Manowar #3

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum:
 
Personages:
 
Coverprijs: $3,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


We zien eindelijk het Manowar-harnas in actie.

Op zijn slechtst


Tekstueel niet zo lang dus je bent er snel door.


Aric heeft het Manowar-harnas kunnen bemachtigen en laat meteen zien waarvoor hij het nodig heeft. In dit deel zien we hoe Aric een weg zoekt vanaf het ruimteschip waarop hij gevangen wordt gehouden. Slaagt Venditti er in om het niveau even hoog te houden als in de vorige issues?

0
Posted 20/07/2012 by

 
Full Article
 
 
You! It was you who captured me all those years ago! You took me from my home! My people! My wife!

If you will not fight me man to man… then it will be armor to armor!

We beginnen X-O Manowar #3 met twee Vine-soldaten die op zoek gaan naar de rebellerende slaven. Deze slaven, onder leiding van Aric, zijn op weg naar de ceremoniekamer waar het heilige harnas Shanhara bewaard wordt. Ze komen de kamer binnen en hun hoofden worden er onmiddellijk zuiver vanaf geschoten. Een van de priesters staat verbaasd te kijken naar het harnas dat wordt gedragen door een van de slaven! Honderden Vine-soldaten hadden dit eerder al geprobeerd, maar telkens werden ze vermoord door Shanhara. Nu heeft het harnas Aric uitgekozen als drager. Aric leeft zich volledig uit en vele Vine sterven in dit eerst gevecht. En dan becommentarieert hij droogweg: “Dit is inderdaad een goed harnas.”. Schit-te-rend!

In deel 3 zien we vooral veel gevechten tussen Aric en zijn vrienden en de Vine. De hoeveelheid dialoog en tekst is dus eerder beperkt. Maar schrijver Robert Venditti (The Surrogates) weet je toch te boeien en mee te slepen in het verhaal. Het is ook leuk om te zien hoe Aric langzaamaan bekend geraakt met het Manowar-harnas. Want dit is meer dan gewoon een wapen. Hij kan plots de Vine verstaan, zijn afgehakte hand groeit terug en hij kan allerhande vreemde wapens tevoorschijn toveren…

Maar de overmacht is groot, en al Aric zijn vrienden sterven in de strijd. Hier komt ook weer het grote contrast van de herkomst van Aric naar boven. Hij is een Visigoth uit de 5de eeuw. Hij is een zwaard en een schild gewend en nu moet hij vechten tegen aliens met laserwapens, granaten en meer van dat fraais. Het is dan ook alleen dankzij Shanhara dat Aric dit alles overleeft. Maar bij ieder verlies wordt hij kwader en meer vastberaden om wraak te nemen op de Vine en zet hij zijn gevecht verder.

Naar het einde toe krijgen we nog een staaltje van de mogelijkheden van Shanhara te zien en dat brengt ons naar de veelbelovende cliffhanger die de toon zal zetten voor de komende delen. Ik ga het echter niet spoilen voor jullie, jullie zullen het zelf moeten lezen.

Cary Nord (Conan) laat hier mooie dingen zien. Zowel de grote als kleine gevechten zijn mooi uitgewerkt en de krachten van het Manowar-harnas worden mooi in beeld gebracht. Tot nu toe blijft dit mijn favoriete reeks van het vernieuwde Valiant Entertainment. Er zitten voldoende originele elementen in om er voor te zorgen dat het geen Iron Man knock-off is en het tempo van de schrijver en de prestaties van het artistieke team maken het plaatje compleet. Een dikke aanrader dus!

X-O MANOWAR #3 bij Archonia.com

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.