Random Article


Harbinger #2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum:
 
Personages:
 
Coverprijs: $3,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een sterk, duidelijk verhaal en met een goeie karakteruitbouw

Op zijn slechtst


Het tekenwerk is voor verbetering vatbaar


Peter Stanchek, een jonge adolescent met psionische krachten wordt achtervolgd door een overheidsgroepering en moet zijn ongekende krachten los laten om zichzelf en zijn vrienden te redden. Waartoe is Peter in staat en wat zijn de gevolgen?

0
Posted 19/07/2012 by

 
Full Article
 
 
Will you kill me this time Peter? Will you?

No. It’s better that you suffer. Forget. Forget everything you’ve ever known. Everything you’ve ever loved. Everything that makes you anything at all.

In Harbinger #1 maakten we kennis met Peter, een jonge adolescent met psionische krachten. Het openingsnummer van deze nieuwe reeks eindigde met Peter die gevonden werd door Tull, een agent van de Rising Spirit-groepering die Peter gevangen wil nemen uit angst voor diens krachten. In deel 2 gaat het verhaal hier gewoon verder en het merendeel van de comic omvat dan ook het gevecht dat Peter levert met deze soldaten. Het is dus zeker een actievolle issue.

Maar we beginnen eerst met een kleine intro die zich 10 jaar eerder afspeelt in Indië. Hier zien we een jongere Harada een baby redden uit de sloppenwijken van Mumbai. Deze baby is Darpan genaamd, wat zoveel wil zeggen als “De Spiegel”. Darpan is ook een Psiot wiens kracht erin bestaat om iemand een tragische gebeurtenis uit zijn of haar leven te laten herbeleven, maar hij versterkt dan de pijn dat die persoon destijds ervoer. Zo leren we de volgende Harbinger kennen, die we zeker en vast nog wel zullen tegenkomen in de komende delen.

In het heden vecht Peter dus tegen de manschappen van Tull, dewelke over anti-Psiottechnologie beschikken. Harada, die nog altijd vermomd als hond, Peter bijstaat in dit gevecht overtuigt hem om zijn krachten los te laten. Alleen zo zal hij zichzelf en zijn vrienden kunnen redden. Peter doet dit dan ook en wint zo het gevecht. Maar hij weet dat dit niet het einde is. Ze zullen hem, zeker nu, na dit bloedbad, nooit meer met rust laten en hij besluit dan ook om in te gaan op het aanbod van Harada en sluit zich aan bij de Harbinger Foundation.

Hoewel deze comic boordevol actie zit, slaagt Joshua Dysart (Unknown Soldier, Swamp Thing) er toch in via de dialogen en de onderlinge interacties tussen de karakters een goed gevuld verhaal te brengen. Het is allemaal wat minder ingewikkeld dan het eerste deel en we leren ook enkele nieuwe karakters kennen, ook al is het maar heel kort. Het tekenwerk van  Khari Evans (The Immortal Iron Fist) blijft wat aan de ruwe kant en is niet het beste wat er momenteel te vinden is op de markt, maar slecht valt het zeker niet te noemen.

Harbinger #2 bouwt verder op het verhaal van Peter en Harada en is in feite een verbetering ten opzichte van het eerste deel, welk toch wel wat veel informatie in één keer op de lezer afvuurde. Ik ben in ieder geval benieuwd hoe dit verhaal zich verder ontwikkelt.

Misschien nog één leuk weetje dat ik even wil meegeven. Peter wordt dus achterna gezeten door de Rising Spirit-groepering. En behoorde dat andere Valiantkarakter, Bloodshot, ook niet tot Project Rising Spirit? Ja hoor, toch wel. Het ziet er dus naar uit het gedeelde Valiant Universe van weleer ook nu weer verder uitgebouwd zal worden.

Harbinger #2 bij Archonia.com

 

 

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.