Random Article


The Walking Dead #100 breekt een 15 jaar oud record

 

7
Posted 17/07/2012 by

Insiders hadden het al verwacht en vanaf vandaag is het officieel. The Walking Dead #100 is met 383,612 exemplaren de meest bestelde en best verkopende comic van juli 2012. Sterker nog, het is de meest bestelde comic sinds december 1997! Indertijd gingen er 357,006 van The Darkness #11 over de toonbank. Zowel The Darkness #11 als deze comic maakten natuurlijk gebruik van de nodige variant covers. Voor The Walking Dead #100 zijn 13 variantjes verschenen die inmiddels allemaal zijn uitverkocht.

Er zijn daadwerkelijk 383,612 exemplaren van deze comic besteld. Normaal gesproken tellen uitgevers het aantal drukken bij elkaar op waarna ze een groot oplagecijfer publiceren. In het geval van The Walking Dead #100 was dat dus niet nodig, want dit record werd al in één maand in één keer behaald.

Robert Kirkman en Charlie Adlard mogen zich op de borst kloppen. Sinds het debuut van deze serie in 2003 zijn de verkoopcijfers alleen maar gestegen. Er zijn niet veel Image comics, of comics in het algemeen, die dat kunnen waarmaken (al zal het waarschijnlijk niemand verbazen dat The Walking Dead een uitzondering op deze regel zal zijn).

Comments

comments


de baard van alan moore

 
avatar


7 Comments


 1. avatar
   

  En wat voor een nummer die #100 is. WOAW, het is een feit, Kirkman had het gezegd maar niks gaat nog hetzelfde zijn na #100 en dat is een feit.
 2. avatar
   
  CK3v1N

  Heb jij alle singles issues Malk?
 3. avatar
   

  Zou er interesse zijn denk je in de eerste 30 ofzo issues van Walking Dead in first printings, near mint conditie? Een collega overweegt deze te verkopen.
  • avatar
    
   de baard van alan moore

   Holy crap! Nou en of. Deze issues leveren aardig wat op wanneer je ze op E-Bay zet. Verwacht geen tonnen maar het bedrag wat hij ervoor betaald heeft in de winkel verdient zeker terug.
 4. avatar
   
  CK3v1N

  Enkele vraagjes hierover. Wat mag da kosten en zijn de overige 70 issue nog goed te verkregen?

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.