Random Article


Bloodshot #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: , , ,
 
Universum:
 
Personages:
 
Coverprijs: $3,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Vlot verhaal, interessante plotwending

Op zijn slechtst


Tekenwerk niet altijd even geslaagd


Bloodshot, de derde reeks van het hernieuwde Valiant Entertainment, brengt ons het verhaal van een door nanobot-technologie verbeterde soldaat. Kan deze actievolle reeks zich qua verhaal ook staande houden?

1
Posted 17/07/2012 by

 
Full Article
 
 
You should be seeing a large door right across the room… But this next part is important, Ray. We want no survivors.

I don’t have a problem with that.

Project Bloodshot. Een overzicht van de capaciteiten van de geavanceerde nanites.

Algemene informatie

Een nanite is een robot ter grootte van een nanometer of kleiner. Een mensenhaar is 25,000 nanites breed. Bloodshot heeft miljoenen van deze microscopische machines in zijn bloed stromen. Zijn kracht, snelheid en reactiesnelheid worden buitengewoon versterkt. Door hun mogelijkheden om materie te creëren, te manipuleren en te vernietigen op een subatomisch niveau, zijn de volledige mogelijkheden van de nanites onbekend.

Medische toepassingen

Nanites geven Bloodshot de mogelijkheid om volledig te herstellen van extreme traumatiserende kwetsuren. Gescheurde huid, beschadigde aderen, spierweefsel, beenderen of organen,… alles kan hersteld worden. Nanites stellen Bloodshot in staat om gedurende enige tijd extreem toxische of vijandige omgevingen te verdragen. Extreme warmte of koude, lage zuurstof omgevingen, langdurig tekort van voedsel of water, … allemaal kunnen ze worden verdragen.

Militaire toepassingen

Nanites geven Bloodshot verhoogde zintuiglijke waarnemingen. Ultrasonisch gehoor en infrarood- en ultraviolet zicht zijn slechts een paar voorbeelden. Door hun volledige controle over de cellulaire structuren laten nanites Bloodshot toe om tijdelijk van gedaante wisselen. Bloodshot kan elektromagnetische golflengtes en frequenties ontvangen en manipuleren en hij kan direct contact leggen met elektronische apparatuur.

Mogelijke gevaren

Vijandige groeperingen zouden, theoretisch gezien, de nanites kunnen herprogrammeren zouden ze hem ooit gevangen nemen. Sommige wetenschappers beweren dat nanites oncontroleerbaar zouden kunnen vermenigvuldigen met onbekende gevolgen voor Bloodshot. Dit laatste scenario zou ook kunnen leiden tot de apocalyptische “grijze massa” theorie, waarbij nanites zich vermenigvuldigen tot een altijd groeiende golf van “grijze massa” die alle materie op aarde zou verslinden.

 

Tot zover de introductie van Bloodshot, een bad-ass soldaat dus. Het verhaal begint met een militaire operatie in Afghanistan waarbij Amerikaanse troepen een legertruck willen bombarderen. Hun actie wordt echter verijdeld door een tienermeisje die via telepathische krachten het van op afstand bestuurde gevechtsvliegtuig neerhaalt.

Ray (Bloodshot) wordt door zijn overste aangesproken om Apanewicz, zijn maat, te gaan redden in Afghanistan. Hij werd eropuit gestuurd om het neergehaalde gevechtsvliegtuig te gaan halen, maar hij werd gevangen genomen. Men dreigt hem te onthoofden live op TV. Ray moet wel helpen. Een uur later neemt hij afscheid van zijn gezin en vertrekt hij naar Afghanistan.

Bloodshot wordt via een parachute gedropt boven het vijandig gebied, maar een geleide raket schiet hem onmiddellijk uit de lucht. Zijn totaal verkoolde en gescheurde lijk wordt opgehaald door de vijandige troepen maar zij kennen echter zijn unieke regeneratieve kwaliteiten niet en hebben niet door dat dit de vooropgestelde tactiek was om binnen te geraken in hun commandocentrum. Het duurt dan ook niet lang of hij begint zijn dodelijke zoektocht naar zijn vriend.

Bloodshot #1 is een actievolle, behoorlijk gewelddadige comic die halverwege het verhaal al voor een eerste grote verrassing zorgt. Niet alles is namelijk wat het lijkt in de wereld van Bloodshot en zijn hele identiteit wordt in vraag gesteld. Naast al het grafische geweld is er dus ook plaats voor intriges en een verhaal met diepgang. Althans, dat is wat dit eerste deel belooft.

Duane Swierczynski (Birds of Prey, Cable) leidt ons binnen in de wereld van Bloodshot, de derde reeks van het hernieuwde Valiant Entertainment. Het verhaal leest vlot en de plot twist zorgt voor een interesse piek. Hopelijk kan hij dit volhouden in de volgende delen. Van het tekenwerk van Arturo Lozzi (Ghost Rider) en Manuel Garcia (Mystique, Iron Man Noir) ben ik nog niet helemaal overtuigd. Vooral hun gezichtsuitdrukkingen storen mij; deze zijn soms te cartoonesk, te overdreven, iets wat niet direct past bij de rest van de setting. Buiten die enkele gezichten zijn de tekeningen echter wel prima in orde, maar toch, mij stoorde het.

Het eindoordeel: Bloodshot #1 toont alvast veel potentieel maar zal zich nog moeten bewijzen in de komende issues.

BLOODSHOT  #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


One Comment


  1. avatar
     
    Tom

    Doet mij denken aan Blackhawks…

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.