Random Article


Neil Gaiman en J.H. Williams III werken aan prequel voor The Sandman

 

3
Posted 13/07/2012 by

Gisteren, 12 juli, was er op de San Diego Comic-Con het Vertigo-panel.  De grote verrassing daar kwam in de vorm van een videoboodschap waarin Neil Gaiman een prequel voor zijn stripklassieker The Sandman aankondigde.

Voor de mensen die niet bekend zijn met de reeks : Gaiman schreef van 1989 tot 1996 de mythische vertellingen van de Sandman bijeen. Na enkele geslaagde samenwerkingen met zijn vriend Dave McKean, waaronder Black Orchid, stelde hij aan DC voor om de Sandman-reeks van Joe Simon en Jack Kirby te doen herleven. Enkele maanden later kreeg hij hiervoor de goedkeuring maar het moest een totale herwerking worden, enkel de naam van de reeks mocht blijven. Het werd een epische vertelling met een overvloed aan invloeden, gaande van oude en moderne literatuur tot wereldgeschiedenis en mythes. Centraal staat Morpheus, alias The Sandman, alias The Lord of Dreams, een goddelijk wezen dat waakt over onze dromen. Met zijn broers en zusters Destiny, Destruction, Death, Despair, Desire en Delirium (allen samen vormen ze The Endless) heeft hij een complexe relatie, die al stamt van voor het ontstaan van het eerste leven op Aarde

Gaiman leest in zijn boodschap onder andere enkele regels voor uit de bundel Brief Lives waarin Morpheus verwijst naar avonturen in een ver sterrenstelsel voor zijn gevangenhouding door Burress (zie hiervoor de eerste bundel Preludes and Nocturnes). De auteur verklaart dat hij na het afronden van Sandman het gevoel had te hebben gefaald doordat hij niets over deze avonturen had verteld.

De eerste comic zal verschijnen in november 2013, twee maanden voor de 25ste verjaardag van het debuut van de reeks. Het tekenwerk wordt geleverd door niemand minder dan J.H. Williams III (Promethea, Batwoman). Na de videoboodschap (die Vertigo kort nadien op YouTube losliet) besteeg Williams het podium om nog eens te verklaren hoe enthousiast hij is over dit project. Hij en Gaiman niet alleen trouwens. In het redactielokaal leidde deze bekendmaking tot een spontaan vreugdedansje door de Brainfreeze-crew!

Comments

comments


Koen

 
avatar
Notorious comic geek – Brugge


3 Comments


 1. avatar
   
  Donnie Darko

  Ah, het royaltiesgedeelte in gaiman’s contract zal goedgekeurd zijn door DC…
  Neen, deze keer is het geen cynische opmerking.

  Goed nieuws, dus!
  De vraag die ik me stel is: wie gaat Batwoman tekenen en zal Williams Batwoman nog schrijven?
 2. avatar
   
  makyousei

  JH tekent Batwoman toch al maar af en toe, en november 2013 is nog een eindje af.
 3. avatar
   
  MrZarq

  Ik heb dus nog anderhalf jaar om Sandman volledig te lezen. Moet wel lukken :)

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.